Cele mai citite
 


Lucian Duţă:CNAS va căuta soluţii ca pacienţii care şi-au cumpărat medicamente să îşi primească banii înapoi
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a spus vineri, în conferinţă de presă, că se vor căuta soluţii pentru ca pacienţii care şi-au cumpărat medicamente în acestă perioadă în care medicii de familie nu au eliberat reţete compensate şi gratuite, să-şi recupereze banii.
El a subliniat că medicina de familie nu a avut o finanţare satisfăcătoare şi se încearcă ca din ianuarie 2012 să se găsească soluţii pentru rezolvarea subfinanţării. Acesta a adăugat că subfinanţarea este o problemă pentru întreg sistemul de sănătate.
"Va trebui revăzut procentul alocat medicinei de familie şi să găsim soluţii de creştere a finanţării în funcţie de proiecţiile bugetare de anul viitor", a explicat preşedintele CNAS.
El a menţionat că perioada de contractare nu este limitată şi contractul cadru se va semna retroactiv de la 1 iunie 2011.
Duţă a mai făcut referire la obiectivele pe care le are în vedere, respectiv pachetul de bază de servicii medicale şi reducerea consumului de medicamente.
Lucian Duţă a amintit că în scurt timp va fi elaborată o ordonanţă de urgenţă pentru predictibilizarea consumului de medicamente, o nouă lege pentru clawback.
Întrebat de ce crede că medicii de familie au decis să semneze contractul cadru, acesta a spus că probabil jumătate dintre ei semnaseră actele adiţionale şi puteau să elibereze reţete şi bilete de trimitere. El a adăugat că în contractul iniţial nu s-a schimbat nimic.
Preşedintele CNAS a mulţumit pacienţilor pentru înţelegere şi acelor medici care au semnat contractele. AGERPRES/(AS, Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie nu vor elibera reţete compensate şi bilete de trimitere vineri şi luni Medicii de familie nu vor elibera reţete compensate şi nici bilete de trimitere vineri şi luni, au declarat reprezentanţii Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie şi cei ai Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie.
Preşedintele CNAS crede că medicii de familie vor relua, de joi, eliberarea reţetelor compensate şi gratuite Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Lucian Duţă, şi-a exprimat speranţa că medicii de familie ar putea să reia, începând de joi, prescrierea de reţete compensate şi gratuite.
Preşedintele CNAS condamnă conducerea medicilor de familie că boicotează semnarea contractelor cadru Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Laurenţiu Duţă, a declarat, vineri, la o conferinţă de presă, că sunt semnale din judeţe potrivit cărora medicii de familie nu sunt lăsaţi de către conducere să semneze contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, deşi aceştia ar dori, dând exemplu...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Dolj: Conflictul dintre medicii de familie şi CAS Dolj, mediat de o comisie CNAS Conflictul dintre medicii de familie din Dolj şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate apărut în urma refuzului CJAS Dolj de a negocia clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor pe 2010 urmează să fie mediat, luni seară, de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a ajuns...