Cele mai citite
 


Medicii atrag atenţia asupra necesităţii protecţiei solare
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie
 

Soarele emite mai multe tipuri de radiaţii, dar stratul de ozon ne protejează de anumite radiaţii nocive, a subliniat dr. Alina Crişan de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş".

Ultravioletele de tip B sunt responsabile de arsurile solare, tot ele contribuie la instalarea bronzului ca o reacţie de apărare a ţesutului, dar sunt responsabile şi de apariţia unor afecţiuni cutanate grave cum este cancerul, a explicat medicul.


Ultravioletele de tipA sunt implicate în îmbătrânirea pielii, expunerile îndelungate şi repetate ducând la îmbătrânirea pielii şi apariţia ridurilor adânci.
Cei care suferă multe arsuri solare grave în copilărie pot dezvolta mai târziu cancer de piele.
Un filtru solar ideal ar trebui să protejeze şi împotriva radiaţiilor UV de tip A şi a celor de tip B, dar un astfel de produs nu există, se apropie de ideal gama Anthelios, a menţionat dr. Crişan.
Aceasta a explicat că este foarte importantă aplicarea cremelor de protecţie şi alegerea lor în funcţie de fototipul de piele, afecţiunile de care suferă, factori genetici, predispoziţia la alergii.
Aproape una din trei femei este predispusă la alergii solare. Fotodermatozele afectează în principal femeile între 25 şi 35 de ani. Pentru a ne feri de fotodermatoze trebuie evitate expunerile la soare în zilele călduroase şi chiar cele noroase.


Dr. Crişan spune că o atenţie sporită trebuie avută în cazul copiilor, aceştia nu ar trebui expuşi la soare până la 3 ani. După această vârstă expunerea la soare trebuie făcută în perioada în care radiaţiile nu sunt foarte puternice şi cu factor de protecţie foarte mare de 50+.


Referitor la aplicarea cremelor de protecţie medicul recomandă ca aceastea să se facă cu 15 - 20 de minute înainte de expunere şi reaplicate din două în două ore, în cantitate corespunzătoare de circa 15 grame de produs.


Dr. Crişan a făcut referire la faptul că OMS a atras atenţia că 80% din expunerile la soare se fac până în 18 ani şi de aici riscul cel mai mare de a dezvolta mai târziu cancere de piele.


Noua gamă de produse de protecţie Anthelios XL pentru copii şi adulţii cu piele sensibilă realizată de La Roche - Posay asigură cea mai bună protecţie, nu conţine parabeni parfum şi are un număr de filtre chimice redus, asigurând o protecţie cutanată sporită, a evidenţiat dr. Alina Crişan.
Începând din acest sfârşit de săptămâna în parcuri vor fi distribuite părinţilor şi copiilor broşuri cu informaţii despre protecţia solară. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O metoda puternica de a imbunatati vederea: privitul la soare! Cei mai multi dintre noi cred ca razele soarelui sunt daunatoare pentru corp, ca privind direct spre soare ne poate afecta ochii. Acest lucru este adevarat pentru cei care locuiesc in oras, care lucreaza inauntru toata ziua, la lumina artificiala si care se expun la soare doar in vacanta si...
Puteţi preveni cancerul de piele protejându-vă de soare în primii 20 de ani de viaţă Chiar dacă soarele şi transferul genetic favorizează tot mai des apariţia cancerelor de piele, diagnosticarea timpurie a afecţiunii ajută la creşterea şanselor de vindecare.
O nouă gamă de protecţie solară cu extract organic de rodie Protecţia solară este foarte importantă pentru piele, mai ales în condiţiile exploziilor solare din ultima vreme, atrag atenţia specialiştii.
Suceava: Zeci de cazuri noi de cancer de piele, în acest an În prima jumătate a acestui an, secţiile de specialitate din cadrul spitalelor din judeţul Suceava au raportat 33 de cazuri de tumori la nivelul pielii, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu, precizând că cinci dintre acestea sunt curabile.
Alunitele si cancerul de piele. Cand este cazul sa mergem la medic In conditiile in care unul din trei cazuri de cancer depistate este cancer de piele[1], medicii avertizeaza ca devine esentiala cunoasterea semnelor care prevestesc o leziune precanceroasa sau canceroasa la debut, mai ales ca exista, de cele mai multe ori, anumite indicii care ar trebui sa ne...
Efectele radiaţiilor ultraviolete la nivel cutanat Radiaţia ultravioletă este o formă de energie electromagnetică invizibilă, cu lungimea de undă cuprinsă între 100-400 nanometri, cea mai importantă sursă de ultraviolete fiind soarele, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES prof. dr. Călin Giurcăneanu, şeful Clinicii de Dermatologie a Spitalului Universitar...