Cele mai citite
 


Medicii de familie au încheiat protestele şi îşi reiau activitatea
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie au încheiat vineri un protocol cu Ministerul Sănătăţii prin care se renunţă la proteste, a declarat preşedintele Federaţiei Patronatului Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă, la întâlnirea cu primarul general Sorin Oprescu.
Dr. Doina Mihăilă şi-a anunţat cu acelaşi prilej şi demisia din funcţie, după semnarea documentului cu Ministerul Sănătăţii.
"Având în vedere faptul că nu s-a obţinut nimic mă aplec în faţa tuturor colegilor şi de astăzi mi-am dat demisia", le-a spus Dr. Doina Mihăilă celor peste 100 de medici de familie prezenţi la Ateneul Român pentru întâlnirea cu edilul şef al capitalei în chestiunea soluţionării redevenţei.
Preşedintele Societăţii Române de Medicina Familiei, dr. Rodica Tănăsescu, prezentă la eveminent, şi-a anunţat demisia acuzând că "avem un sistem neputincios. Am semnat cu mare durere în suflet acest protocol pentru că nu accept incapacitatea de a semna această minimă finanţare şi mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte al Societăţii Române de Medicina Familiei", a spus dr. Rodica Tănăsescu.
Ea a acuzat factorii din sistem de şantaj, manipulare şi minciună.
"Mi-e silă ca sunt medic de familie în România. De ce nu se vorbeşte despre mafia din sistem!", s-a întrebat retoric dr. Tănăsescu.
În cadrul întrevederii cu primarul general al capitalei medicii s-au plâns de gravele probleme pe care le întâmpină în activitate, solicitând posibilitatea de concesiune, de cumpărare sau de reducere a redevenţei spaţiilor primărie capitalei unde aceştia îşi desfăşoară activitate.
Ei au mai solicitat primarului ca toate aceste spaţii să fie amenajate de către municipalitate în decurs de un an, aduse la standarde europene. În opinia lor, reducerea redevenţei la jumătate pe o perioadă de 10 ani ar fi o posibilitate de soluţionare a problemei.
Au fost medici care au reclamat faptul că sunt daţi afară din cabinete pentru că au împlinit vârsta de 65 de ani. Primarul general s-a opus categoric acestei dispoziţii, cu promisiunea că va lua măsurile care se impun. AGERPRES/(AS-Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie ameninţă că nu vor semna contractele de finanţare pentru 2011 Cei 147 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud ameninţă că nu vor semna contractele de finanţare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru anul 2011 şi că vor lucra exclusiv în regim privat, dacă fondurile alocate medicinii de familie nu vor creşte.
Medicii de familie vor avea plafon, prin reintroducerea bugetului orientativ Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie din România (FNPMFR) şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) au anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că se delimitează hotărât de măsurile pe care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) vor să...
Mehedinţi: Medicii de familie se pregătesc de proteste Drobeta-Turnu Severin, 2 mar /Agerpres/ - Preşedinta Patronatului medicilor de familie din Mehedinţi, Carmen Tronea, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că, dacă negocierile din 3 martie cu Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) vor eşua, medicii de familie vor protesta...
Ministerul Sănătăţii implementeză un program de reducere a sării din alimente Ministerul Sănătăţii implementează un program pe cinci ani pentru reducerea sării din alimente, a declarat joi prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, în conferinţa de presă prilejuită de campania naţională "Viteza ucide ... nu numai în trafic! Controlează-ţi tensiunea arterială!".
Cseke Attila: Ministerul Sănătăţii consideră că medicii de familie nu au motive să refuze semnarea contractului-cadru Ministerul Sănătăţii consideră că medicii de familie nu au motive să refuze semnarea contractului-cadru, în condiţiile în care toate problemele sau propunerile ridicate de aceştia au fost rezolvate deja în proporţie de 95%, a declarat miercuri seara, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, ministrul...
Iniţiativă pentru finanţarea sistemului de sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Medicii de familie au iniţiat strângerea de semnături de la populaţie pentru elaborarea unei legi care să prevadă alocarea a 6% din PIB pentru sănătate. Ei spun că acest procent trebuie să fie stabil şi să nu se modifice în funcţie de schimbările politice.