Cele mai citite
 


Kelemen Hunor, împotriva introducerii sistemului de coplată în sănătate
vineri, 31 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 31 iul /Agerpres/ - Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, aflat în judeţul Bihor, s-a pronunţat împotriva introducerii sistemului de coplată în sănătate şi a subliniat că trebuie luate urgent măsuri pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei.

''Trebuie să începem reforma sistemului sanitar prin comasarea caselor de asigurări de sănătate. Trebuie să existe o singură casă şi trebuie să ştim care sunt serviciile de bază oferite de casa de asigurări de sănătate pentru toţi cetăţenii. Este inacceptabil, după ce ai mărit CAS la începutul anului cu aproape 4,3%, să introduci coplata, în condiţiile în care nu ai reformat nimic din sistemul sanitar'', a spus Kelemen Hunor, potrivit RRA.

La rândul său, deputatul UDMR Péter Lakatos, a declarat, pentru RRA, că UDMR are în pregătire un program anticriză care vizează, în principal, măsuri de relansare a resurselor bugetare. AGERPRES/(AS)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cristina Dobre (PDL): Nu FMI a introdus în România coplata Secretarul executiv al Partidului Democrat Liberal (PDL), Cristina Dobre, a declarat marţi într-o conferinţă de presă că Guvernul ar trebui să-şi asume introducerea coplăţii în sistemul sanitar şi să nu transfere responsabilitatea către Fondul Monetar Internaţional (FMI).
Coplata nu se va aplica medicamentelor din programele naţionale Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a precizat, joi, în conferinţă de presă, că pentru medicamentele din programele naţionale, cuprinse în lista C, nu se va aplica coplata.
Coplata agreată de medicii de familie Reprezentanţii medicilor de familie sunt de acord cu introducerea coplăţii întrucât aceasta va reduce numărul de solicitări ale pacienţilor pentru trimiteri şi analize.
(Corespondenţă) Coplata în spitale devine oficială (revista presei bulgare) Sofia, 27 sep - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Partidul GERB, aflat la putere, intenţionează să trateze sănătatea bolnavă din Bulgaria prin introducerea coplăţii, scrie luni cotidianul sofiot Sega. În conceptul pentru reforma sanitară în perioada 2010-2015 se arată că pacienţii vor fi...
Cseke Attila: Coplata în sănătate, o condiţionalitate asumată de Guvern Proiectul de lege privind sistemului de coplată în sănătate va fi finalizat în timp de o săptămână, urmând să fie promovat în Parlament, a afirmat, miercuri, după şedinţa de Guvern, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Satu Mare: Spitalul Judeţean dublează coplata, de la cinci la zece lei Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a luat decizia de a dubla valoarea taxei de coplată, de la cinci la zece lei, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, managerul instituţiei, Marcela Papici.