Cele mai citite
 


Medicii susţin că au descoperit de ce fumătorii se îngraşă când se lasă de fumat
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nicotina activează celulele din creier care le semnalează oamenilor când să se oprească din mâncat, odată cu instalarea stării de saţietate, iar din acest motiv, după ce s-au lăsat de fumat, fumătorii pot lua în greutate, conform unui nou studiu, transmite Associated Press.
Concluziile acestui nou studiu au fost publicate în ultimul număr al revistei Science.

Legătura dintre abandonarea fumatului şi luarea în greutate nu este foarte mare. În medie, cei care s-au lăsat de fumat se îngraşă cu mai puţin de 4,5 kilograme. Dar totuşi este un motiv invocat des de fumători atunci când sunt întrebaţi de ce nu se lasă.

Cercetătorul Yann Mineur a dat peste această legătură între nicotină şi îngrăşare în timp ce studia efectele unei substanţe înrudite cu nicotina, pe şoareci. El a observat că aceste animale începeau să mănânce mai puţin atunci când le era administrată substanţa respectivă.

Nicotina se ataşează de mai mulţi receptori de la suprafaţa celulelor, astfel declanşând starea de dependenţă într-o anumită parte a creierului. Atunci când vine vorba de îngrăşare însă, cercetătorii de la Yale au descoperit că atât nicotina cât şi substanţa înrudită folosită pe şoareci, cistina, activează şi un receptor diferit de cei care dau starea de dependenţă. Acest receptor este localizat într-un mic set de neuroni din hipotalamus, o regiune a creierului unde este reglat apetitul.

După ce au inoculat nicotină şoarecilor, reuşind să izoleze acest mic set de neuroni, rezultatul a fost că aceştia nu au mai pierdut în greutate aşa cum s-a întâmplat cu ceilalţi cobai.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de acizi graşi Omega 3 'reduce semnificativ' dependenţa de nicotină (studiu) Consumul de acizi graşi Omega 3 "reduce semnificativ" dependenţa de nicotină şi numărul de ţigări fumate zilnic, potrivit unui studiu elaborat la Universitatea israeliană din Haifa, publicat luni, informează EFE.
Mureş: 34% dintre studenţii de la Medicină sunt fumători (studiu) Coordonatorul proiectului 'Universitatea medicală liberă de fumat', profesor doctor Kikeli Pal, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că în urma unui studiu realizat în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a rezultat că 34% dintre studenţi sunt fumători.
Nicotina are efecte benefice pentru persoanele cu probleme de memorie, în stadiile incipiente de Alzheimer Nicotina are şi efecte benefice, putând să ajute persoanele care suferă de pierderi minore de memorie specifice primelor stadii ale maladiei Alzheimer, conform unui nou studiu realizat ăn cadrul Centrului Medical al Universităţii Vanderbilt, conform LiveScience.com.
Cum renuntam la fumat? – partea a 3 a - Studiu si recomandari privind renuntarea la fumat In SUA , la Centrul Medical al Universitatii Duke, s-a desfasurat un studiu efectuat pe un numar mare de subiecti, care a avut drept scop identificarea cauzelor care duc la cresterea in greutate a celor care se lasa de fumat. Rezultatele lor sunt in prezent folosite in toata lumea de medicii si...
Fumatul în primele 30 de minute de după trezire, periculos pentru sănătate Un studiu realizat de cercetătorii Colegiului de Medicină Penn State din Marea Britanie arată că pacienţii care fumează în primele 30 de minute de după trezire sunt cu 79% mai predispuşi să dezvolte cancer pulmonar decât cei care amână fumarea primei ţigări cel puţin cu o oră.
Tabagismul Este o intoxicatie acuta cu nicotina datorata excesului de fumat . Tigara exercita o actiune nociva asupra organismului prin : CO, cresoli, piridine, nicotine. Intoxicatia afecteaza in primul rand celulele nervoase din creier apoi laringele, respiratia, digestia ( dispepsii , diaree , constipatie...