Cele mai citite
 


Mehedinţi: Medicii de familie dau consultaţii contra cost, fără să elibereze reţete gratuite şi compensate
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei 154 de medici de familie din judeţul Mehedinţi acordă consultaţii contra cost, fără însă să elibereze bilete de trimitere şi reţete gratuite şi compensate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Mehedinţi, Adrian Petcu.
Potrivit sursei citate, această situaţie se datorează nesoluţionării de către Ministerul Sănătăţii a revendicărilor formulate de medicii de familie în solidar cu colegii lor din întreaga ţară, care refuză prestarea de servicii de asistenţă medicală primară până la semnarea contractului-cadru în condiţiile stabilite de ei în urma negocierilor.
"Până la această dată, dintre cei 154 de medici de familie doar 39 au semnat acte adiţionale cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate. Suntem hotărâţi să nu renunţăm la negocierea investiţiilor în domeniul informatizării, care trebuie susţinute financiar de minister, şi nici la clauza de a monitoriza pacienţii cronici o dată pe trimestru, când se ştie că aceştia au nevoie de supraveghere, consultaţii şi tratamente săptămânale", a precizat Petcu.
În opinia acestuia, dacă autorităţile de sănătate nu vor ţine seama de cererile medicilor de familie, în sistemul de sănătate naţional "se va produce pe termen lung un blocaj, care va pune în pericol viaţa şi sănătatea asiguraţilor, aceştia nefiind vinovaţi de promovarea de către MS a unor soluţii aberante de reformă". AGERPRES/ (A, AS - Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Dolj: Medicii de familie nu mai eliberează decât reţete cu plată Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai eliberează, începând de joi, pacienţilor reţete gratuite sau compensate, după ce au refuzat să semneze contractul-cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Mehedinţi: Peste 450 de asiguraţi beneficiază de asistenţă medicală la domiciliu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a primit de la începutul anului şi până la 1 octombrie 452 de cereri de la asiguraţi pentru asistenţă medicală la domiciliu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Ion Mîţu.
Medicii de familie vor acorda consultaţii şi vor elibera reţete Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, marţi, la încheierea negocierilor cu reprezentanţii medicilor de familie, că aceştia vor acorda asistenţă medicală şi vor elibera reţete compensate şi gratuite începând cu 1 aprilie, iar data nu este o păcăleală.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
MS: Medicii de familie vor elibera reţete şi trimiteri începând de marţi Toţi medicii de familie vor elibera începând de marţi, 14 iunie, reţete pentru medicamentele compensate şi gratuite şi vor semna trimiteri către cabinetele medicilor de specialitate, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii.