Cele mai citite
 


Ministrul sănătăţii cere sprijin primarilor şi şefilor de consilii judeţene pentru medicii de familie
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS) a fost sesizat de reprezentanţii medicilor de familie cu privire la faptul că anual şi chiar trimestrial unele autorităţi ale administraţiei publice locale majorează chiriile pentru spaţiile în care funcţionează cabinetele medicale, fiind astfel din ce în ce mai greu de susţinut financiar o astfel de activitate.
Ca urmare, ministrul sănătăţii, Cseke Attila, le-a transmis o adresă reprezentanţilor Asociaţiei Municipiilor, ai Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene şi către Primăria Capitalei, asociaţiile oraşelor şi comunelor, solicitându-le sprijinul pentru medicii de familie, informează un comunicat remis vineri de MS.
''Cunoscând importanţa asistenţei medicale primare acordată de medicii de familie în cadrul comunităţii, vă rugăm să acordaţi suportul necesar medicilor de familie, în vederea diminuării tarifului chiriilor pentru spaţiile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea. Rolul asistenţei medicale primare în interiorul comunităţii impune implicarea factorilor de decizie, atât de la nivel central, cât şi de la nivel local, în sprijinirea acestei activităţi, atât de necesară şi esenţială pentru  cetăţeni'', se arată în adresa semnată de ministrul Cseke Attila. AGERPRES/(AS-Antonia Niţă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii reia discuţiile cu medicii de familie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, se întâlneşte marţi cu reprezentanţii medicilor de familie şi cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru a discuta situaţia asistenţei medicale primare.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Ministrul sănătăţii susţine că noile norme privind medicii de familie aduc suplimentarea veniturilor acestora Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, susţine că prin noile reguli pentru desfăşurarea activităţii medicilor de familie în centrele de permanenţă, intrate în vigoare în această lună, se doreşte extinderea reţelei centrelor de permanenţă, în special în zonele rurale şi că va creşte venitul cadrelor medicale...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Emil Boc: Dialogul va continua între ministrul Sănătăţii şi medicii de familie Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, la B1TV, că dialogul între ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi reprezentanţii medicilor de familie pe marginea contractului-cadru va continua în perioada următoare.
Cseke Attila: Sănătatea are nevoie de un program operaţional separat Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a subliniat joi, în cadrul conferinţei 'Fonduri Structurale pentru Sănătate - Oportunităţi şi bune practici', organizată de compania Tarus Media, că ar trebui să fie un fond separat pentru infrastructură pentru sănătate.