Cele mai citite
 


MS: Medicii de familie vor elibera reţete şi trimiteri începând de marţi
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toţi medicii de familie vor elibera începând de marţi, 14 iunie, reţete pentru medicamentele compensate şi gratuite şi vor semna trimiteri către cabinetele medicilor de specialitate, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii.
"Medicii de familie renunţă la protest. La începutul săptămânii viitoare aceştia vor semna contractele cu casele de asigurări de sănătate", precizează MS.
Potrivit sursei, reprezentanţii Patronatului Naţional al Medicilor de Familie şi cei ai Asociaţiei Medicilor de familie l-au informat vineri dimineaţă pe ministrul sănătăţii, Cseke Attila, că le recomandă medicilor de familie să depună dosarele în vederea semnării contractelor.
'Salut decizia medicilor de familie şi le mulţumesc pentru dialogul pe care l-am purtat în aceste săptămâni şi pentru faptul că au ales să se gândească în primul rând la pacienţii lor, aşa cum le-am solicitat în toate întâlnirile noastre. Sunt conştient că asistenţa medicală primară reprezintă un capitol important în sistemul de sănătate şi vom sprijini mai mult acest sector', a declarat ministrul sănătăţii, potrivit comunicatului citat. AGERPRES/(AS-Antonia Niţă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii atenţionează medicii de familie să acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor Ministerul Sănătăţii le-a atras atenţia marţi tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligaţi să le acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Mehedinţi: Medicii de familie dau consultaţii contra cost, fără să elibereze reţete gratuite şi compensate Cei 154 de medici de familie din judeţul Mehedinţi acordă consultaţii contra cost, fără însă să elibereze bilete de trimitere şi reţete gratuite şi compensate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Mehedinţi, Adrian Petcu.
Dolj: Medicii de familie nu semnează actele adiţionale impuse de Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Dolj nu vor semna actele adiţionale la contractele încheiate pentru anul 2010, pregătite de Casa de Asigurări de Sănătate, pe motiv că acestea sunt întocmite în baza noilor acte normative pe care medicii doresc să le renegocieze.
Discuţiile de la MS cu medicii de familie s-au încheiat marţi fără un rezultat concret Discuţiile avut marţi de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, cu reprezentanţii medicilor de familie şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate s-au încheiat, după şase ore, fără a se ajunge însă la un rezultat concret.
Dolj: Medicii de familie nu mai eliberează decât reţete cu plată Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai eliberează, începând de joi, pacienţilor reţete gratuite sau compensate, după ce au refuzat să semneze contractul-cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.