Cele mai citite
 


Mureş: Peste 400 de specialişti, la Conferinţa Societăţii Române de Ultrasonografie în Medicină şi Biologie
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 400 de specialişti din ţară şi străinătate participă, începând de vineri până duminică, la cea de a 14-a Conferinţă a Societăţii Române de Ultrasonografie în Medicină şi Biologie, care se desfăşoară la Târgu Mureş.
Preşedintele Comitetului local de organizare, dr. Mirela Gliga, a declarat, vineri, că această conferinţă este precedată de două cursuri realizate de Federaţia Europeană de Ultrasonografie "Euroson School", care ţine cursuri itinerante în diferite ţări.
Potrivit dr. Gliga, unul dintre cursuri a fost susţinut de profesori de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, cu tema "Importanţa ultrasonografiei în camera de gardă pentru diagnosticul pozitiv".
"Cursul Euroson are ca şi program examinarea cu ajutorul ecografiei a părţilor moi ale corpului (piele, ţesut, muşchi, articulaţii, glanda tiroidă etc.). În 11 şi 12 iunie vom continua cu o serie de conferinţe care acoperă o gamă foarte largă de examinări ultrasonografice, începând cu masa rotundă de gastroenterologie, un workshop care acoperă tematica de hepatologie şi tub digestiv. De asemenea, se vor dezbate aspecte ale diagnosticelor care pot fi efectuate cu ajutorul ecografiei, inclusiv în domeniul medicinii de urgenţă, în pediatrie sau obstetrică ginecologie", a precizat dr. Mirela Gliga.
La cea de a 14-a Conferinţă a Societăţii Române de Ultrasonografie în Medicină şi Biologie vor avea loc sesiuni ştiinţifice în cadrul cărora vor fi prezentate studii de cazuri clinice cu imagini ecografice.
"Există, de asemenea, o sesiune de cercetări ştiinţifice, în care cercetători din toată ţara îşi expun propriile studii şi rezultate, există o sesiune de prezentări video în care rezultatele sunt prezentate prin imagini sau filmuleţe comentate pe marginea fiecărui caz individual, o sesiune de postere. În plus, la această ediţie avem o expoziţie de aparatură ecografică şi un stand de carte. Ca o noutate, în acest an există o sesiune de examinări live, în care studenţii vor fi manechine şi vor fi examinaţi cu aparatele puse la dispoziţie de firmele expozante", a arătat dr. Gliga.
La manifestarea ştiinţifică de la Târgu Mureş sunt invitate şapte personalităţi de marcă din străinătate, cei mai buni experţi mondiali în domeniu, printre care fostul preşedinte al Societăţii Europene de Ultrasonografie prof. dr. Norbet Gritzmann şi viitorul preşedinte al Societăţii Mondiale de Ultrasonografie, prof. Masatoshi Kudo din Japonia. AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
'Zilele inimii', sărbătorite la IUBCvT Târgu Mureş prin efectuarea unui transplant de cord Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a lansat vineri campania 'Adoptă o inimă de copil' în cadrul evenimentului 'Zilele inimii', concomitent cu efectuarea unui nou transplant de cord la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT).
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
Finanţare nerambusrabilă pentru două proiecte de cercetare de peste 3,7 milioane de euro, la UMF Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a câştigat finanţări nerambursabile pentru două noi proiecte de cercetare în cadrul axei de finanţare pentru atragerea de personal cu competenţe avansate din străinătate, în valoare totală de peste 3,7 milioane de euro.
UMF Târgu Mureş va avea din 2015 un centru avansat de cercetări medicale şi farmaceutice unic în ţară Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, câştigarea unei finanţări europene pentru realizarea Centrului Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, care va costa peste 10 milioane de...
Medicii din Târgu Mureş îşi vor promova lucrările în cadrul Bookfest, în cadrul UMF 70 Medicii mureşeni îşi vor promova lucrările de specialitate în cadrul unui Bookfest, organizat în octombrie, în cadrul seriei de evenimente legate de împlinirea a 70 de activitate de către Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, a anunţat luni rectorul UMF, prof. dr. Leonard Azamfirei.