Cele mai citite
 


OMS: Numărul persoanelor afectate de handicap se majoerază la nivel mondial
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 15 la sută din populaţia lumii suferă de un handicap, proporţie ce ar putea progresa mai ales din cauza îmbătrânirii populaţiei, se arată într-un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi Băncii Mondiale (BM), dat publicităţii joi şi citat de AFP.
OMS a făcut cunoscute ultimele sale statistici referitoare la handicap în anii 70, organizaţia cu sediul la Geneva apreciind, la acea dată, că aproape 10 la sută din populaţia lumii era afectată.
În prezent, OMS susţine că 'peste un miliard de persoane trăiesc cu o formă sau alta de handicap, cu alte cuvinte aproximativ 15 la sută din populaţia la nivel mondial', în conformitate cu estimările demografice din 2010.
Printre acestea, aproape una din cinci persoane, între 110 şi 190 de milioane de indivizi, prezintă dificultăţi funcţionale foarte mari ori suferă de un handicap 'sever'.
Pe viitor, această problemă va deveni o preocupare şi mai mare din cauza îmbătrânirii populaţiei, fiind cunoscut că riscul de a avea un handicap creşte la persoanele în vârstă, atrag atenţia în raport directorii OMS, Margaret Chan, şi cel al Băncii Mondiale, Robert Zoellick.
Progresia 'se mai explică şi prin creşterea pe plan mondial a problemelor cronice de sănătate, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare, cancerul şi tulburările de sănătate mintală', se subliniază în document.
OMS avertizează că, în pofida progreselor înregistrate în unele ţări, mai sunt destule de făcut pentru ameliorarea vieţii de fiecare zi a persoanelor discapacitate, confruntate cu un risc de trei ori mai mare de a li se refuza ajutorul medical.
'Este nevoie ca şcolile, locurile de muncă să devină accesibile pentru persoanele handicapate, în loc să le îndepărtăm', apreciază doctorul Etienne Krug, directorul departamentului de prevenire a violenţei, traumatismelor şi handicapului de pe lângă OMS.AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: 16 milioane de vieţi pot fi salvate anual prin măsuri preventive Aproape jumătate din decesele provocate de boli netransmisibile, precum cancerul sau diabetul, ar putea fi evitate prin măsuri preventive, susţine Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), într-un raport prezentat luni, la Geneva, informează France Presse.
Raport OMS: Cancerul, un flagel care se extinde necruţător în întreaga lume Cancerul va continua să se extindă în lume, în special în ţările în dezvoltare, cu aproape 22 de milioane de noi cazuri pe an aşteptate la orizontul lui 2030, faţă de 14 milioane în 2012, potrivit unui raport mondial publicat luni, relatează AFP.
OMS dezminte că ar primi bani de la industria alimentelor şi băuturilor Directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Margaret Chan, a dezminţit luni că instituţia pe care o conduce primeşte finanţare de la industria alimentară şi a băuturilor în legătură cu programele sale de combatere a bolilor cardiovasculare, a cancerului şi diabetului, între altele, relatează...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...
Peste 100.000 de morţi pe an în Europa din cauza locuinţelor neadecvate Peste 100.000 de persoane mor într-un an în Europa din cauza locuinţelor lor necorespunzătoare, arată un raport difuzat joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit agenţiei spaniole de presă Efe.
Fostul primar al New Yorkului Michael Bloomberg, numit de OMS ambasador global pentru sănătate Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) l-a numit miercuri pe filantropul şi fostul primar al New Yorkului Michael Bloomberg în postul de ambasador global pentru sănătate, rolul său urmând să fie acela de a ajuta guvernele să combată afecţiuni cronice precum diabetul, cancerul şi bolile cardiovasculare...