Cele mai citite
 


Opoziţia bulgară a depus o moţiune de cenzură pe politica anticriză a guvernului
vineri, 10 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sofia, 10 iun - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Partidul socialist bulgar şi Mişcarea pentru drepturi şi libertăţi (a minorităţii turce) au depus vineri, la parlament, o moţiune de cenzură pe politica anticriză a guvernului.
Scopul acestei moţiuni nu este schimbarea vreunuia dintre miniştri, ci schimbarea politicii anticriză eşuate a guvernului, a declarat Serghei Stanişev, lider al partidului socialist. Fostul premier a acuzat actualul executiv pentru amânarea aderării Bulgariei la Schengen. El a amintit că ţara ar fi trebuit să adere la spaţiul fără frontiere încă în martie, ceea ce nu s-a întâmplat pentru că, în opinia, sa guvernul are probleme de imagine şi legate de capacitatea de a lupta împotriva corupţiei.

Criza mondială nu mai reprezintă nicio scuză pentru guvern, a spus Liutvi Mestan, vicepreşedinte al Mişcării pentru drepturi şi libertăţi. El a adăugat că, dacă această moţiune nu va trece, opoziţia va depune o nouă moţiune pe întreaga politică a guvernului. Mestan crede că soluţia cea mai bună este ca, paralel cu alegerile prezidenţiale şi locale, la toamnă să aibă loc şi alegeri legislative.

Moţiunea va fi discutată joia viitoare şi votată vineri. Ca să fie validată, ea trebuie să fie sprijinită de cel puţin 121 din cei 240 de parlamentari bulgari, cele două formaţiuni deţinând în total 75 de voturi. Chiar dacă moţiunea ar fi sprijinită de Alianţa Albastră, de dreaptă, şi de naţionaliştii din Ataka, pare puţin probabil că această să treacă deoarece partidul GERB, aflat la putere, are sprijinul câtorva parlamentari independenţi cu ajutorul cărora îşi asigură o majoritate de peste 121 de voturi. Aceasta este cea de-a două moţine de cenzură împotriva guvernului premierului Boiko Borisov, prima, pe sănătate, datând din 2010. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Coplata în spitale devine oficială (revista presei bulgare) Sofia, 27 sep - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Partidul GERB, aflat la putere, intenţionează să trateze sănătatea bolnavă din Bulgaria prin introducerea coplăţii, scrie luni cotidianul sofiot Sega. În conceptul pentru reforma sanitară în perioada 2010-2015 se arată că pacienţii vor fi...
Nicolăescu: PNL va depune o moţiune simplă pe sănătate şi cere introducerea noii liste de medicamente compensate Deputatul liberal Eugen Nicolăescu a anunţat vineri, într-o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi, că PNL va depune o moţiune simplă la adresa Guvernului prin care cere introducerea noii liste de medicamente compensate şi acces la medicamente noi pentru pacienţi.
Bănicioiu: Moţiunea simplă a PNL, un gest superficial şi o încercare de răzbunare politică ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, consideră că moţiunea simplă pe sănătate iniţiată de deputaţii PNL reprezintă "un gest superficial şi o încercare de răzbunare politică".
Georgică Severin: Dacă moţiunea va trece, ar fi normal ca mandatul să fie oferit noii majorităţi Senatorul social-democrat Georgică Severin a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în cazul în care moţiunea de cenzură va trece de Parlament, ar fi normal ca într-un stat democrat, mandatul viitoarei guvernări să fie oferit de către preşedinte viitoarei majorităţi constituite.
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.