Cele mai citite
 


Polonia: Operaţie reuşită de cataractă la o pacientă de 101 ani
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

Medicii de la Clinica Universitară de Oftalmologie din Poznan (Polonia) au reuşit să îndepărteze cataracta unei paciente în vârstă de 101 ani, recordul de vârstă pentru un pacient tratat de această clinică.

Operaţia a avut loc marţi, cu o anestezie locală şi a durat doar câteva minute. Pacienta a părăsit clinica joi şi va reveni pentru un control peste o săptămână.

Femeia în vârstă de 101 ani este originară din Babimost (provincia Lubuskie) şi suferea de cataractă de mai mulţi ani, însă recent boala s-a agravat, pierzându-şi aproape complet vederea.

Pacienta a fost operată de medicul Andrew Dmitriev, profesor la Departamentul de Oftalmologie al Universităţii de Ştiinţe Medicale din Poznan.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Procentajul pacienților români operați de cataractă este aproape jumătate față de media țărilor UE* Cataracta netratată poate duce la orbire Clinica de oftalmologie Ama Optimex și compania Zeiss lansează o campanie de educare despre cataracta, care netratată poate duce la orbire. Aceasta afectează persoanele de peste 65 de ani, prin pierderea treptată a vederii. Foarte mulți oameni nu cunosc această afecțiune sau simptomele ei și...
Investiţie privată integral românească în oftalmologie Centrul oftalmologic Oculus, prima clinică de microchirurgie oculară înfiinţată după 1989, a atins cifra record de 55.000 de operaţii de cataractă efectuate în cei 17 ani de existenţă.
Speranţe pentru redarea vederii unei tinere de 18 ani Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Maria Piciu, tânăra buzoiancă de 18 ani care s-a născut cu o cataractă congenitală la ambii ochi, a fost operată, în cursul dimineţii de vineri, la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice.
PREMIERĂ ÎN CHIRURGIA OFTALMOLOGICĂ DIN ROMÂNIA - Cel mai precis laser din lume, pentru reducerea dioptriilor, în Clinica de Oftalmologie Ama Optimex ScapăDeOchelari, divizie a clinicii de oftalmologie Ama Optimex, a adus în România sistemul femtolaser VisuMax® - Carl Zeiss Meditec, cel mai precis laser din lume, care permite corectarea dioptriilor printr-o intervenție minim invazivă, într-o singură procedură, și corectarea dioptriilor...
PROF. DR. ANDREAS WEDRICH, PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI DE OFTALMOLOGIE DIN AUSTRIA, ÎN PARTENERIAT CU INTERMEDICAS - Specialist european de top în oncologie și chirurgie oftalmologică recrutat de Intermedicas Intermedicas, prima clinică de second opinion din România, anunță parteneriatul exclusiv cu Prof. Dr. Andreas Wedrich, Președintele Asociației de Oftalmologie din Austria și unul dintre cei mai reputați medici oftalmologi din Europa. Începând cu luna martie, 2016, pacienții români beneficiază...
Alba: Operaţiile de cataractă, posibile de acum şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia Pacienţii din Alba nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la clinicile din Cluj, Mureş sau Sibiu pentru a se opera, de exemplu, de cataractă, odată cu inaugurarea, vineri, a Compartimentului de Oftalmologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.