Cele mai citite
 


Maramureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă ar putea reduce internările
vineri, 31 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Baia Mare, 31 iul /Agerpres/ - Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare sunt obligaţi să reducă internările pentru că au ajuns aproape de limita maximă fixată de Casa Asigurărilor de Sănătate Maramureş şi, în cazul în care o depăşesc, riscă să fie puşi la plată.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare a precizat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, legal, mai este voie să se facă doar 5.725 de externări până la sfârşitul anului, în condiţiile în care această cifră va fi cu siguranţă atinsă până la mijlocul lunii septembrie. Astfel, s-a luat măsura internării doar a cazurilor grave.

Managerul Spitalului Judeţean Baia Mare, dr. Ion Blăjan, a declarat că problema trebuie ordonată împreună cu CAS, unde a fost solicitată o renegociere a numărului de cazuri externate. "Am trimis o adresă în care am explicat situaţia critică în care ne aflăm. Acelaşi document a fost transmis şi preşedintelui Consiliului Judeţean, respectiv Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş", a spus Blăjan. El a precizat că în contractul cu Casa numărul externărilor pentru anul 2009 a fost fixat la 33.330, ceea ce înseamnă cu aproape 25% mai puţin decât în 2008.

"Este de neconceput, prin prisma deontologiei medicale şi legislaţiei specifice, să nu internezi urgenţele pentru acordarea asistenţei medicale de specialitate", a afirmat managerul, citând din scrisoarea adresată autorităţilor.

Managerul spitalului a menţionat că medicii vor continua să îşi facă datoria, chiar dacă se va depăşi limita admisă de externări. "Să ne pună cătuşele, dacă ei aşa consideră. Nu putem să nu ne facem treaba!", a afirmat dr. Ioan Blăjan.

Conducerea spitalului a semnalat că una dintre problemele mari cu care se confruntă unitatea sanitară este aceea că mulţi dintre pacienţii care ar putea fi trataţi în alte spitale din judeţ ajung totuşi la Urgenţa din Baia Mare şi sunt ulterior internaţi. "Nu se vor mai interna cazuri cronice din ambulator. Ce vine la urgenţă va fi luat în vizor, dar restul vor fi pe liste de aşteptare. Sunt într-adevăr liste de programare până în 2010. Nu avem ce face", a spus, la rândul său, directorul medical Sabin Nemeş-Bota.

O situaţie paradoxală în condiţiile date este la secţia de Neonatologie, unde e impusă o limită de aproximativ 300 de externări până la sfârşitul anului 2009. După acest prag, medicii ar trebui să refuze internarea viitoarelor mămici. AGERPRES/(Leontin Cupar)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Trei unităţi sanitare, propuse spre reorganizare Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Alba propune transformarea celor trei unităţi sanitare din judeţ propuse spre reorganizare în secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia (spitalele din Baia de Arieş şi Ocna Mureş), respectiv ambulatoriu integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă...
Sălaj: CAS face publică repartizarea paturilor ce urmează să fie reduse în judeţul Sălaj Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) au făcut publică, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu managerii spitalelor din judeţ, repartizarea celor 130 de paturi care urmează să fie reduse la nivelul judeţului Sălaj.
Proiect: Persoanele cu boli cronice vor beneficia gratuit de un număr de consultaţii în funcţie de suferinţă şi de stadiul bolii Persoanele cu boli cronice vor beneficia gratuit de un număr de consultaţii în funcţie de suferinţă şi de stadiul bolii, prevede pachetul de bază al serviciilor medicale pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii.
Teleorman: Bugetul CAS este mai mic cu 6,3% faţă de 2011 Bugetul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru acest an, de circa 148,6 milioane de lei, este mai mic faţă de bugetul iniţial din 2011 cu 6,3%.
Tulcea: Medicii psihiatri, cei de familie şi CAS doresc modificarea Contractului cadru din acest an Medicii psihiatri şi Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) din Tulcea doresc modificarea Contractului cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale din acest an, astfel încât fie aceştia, fie medicii de familie să poată prescrie reţete persoanelor suferinde.
Sălaj: Fostul manager şi directorul medical al unui spital privat, trimişi în judecată pentru internări fictive Fostul manager şi directorul medical al Centrului de Recuperare Tratament şi Îngrijire Acasă, spital privat din Zalău aparţinând unei fundaţii non-profit româno-olandeze, au fost trimişi în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj într-un dosar în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi ...