Cele mai citite
 


Posibil caz de infecţie cu E.coli în Bulgaria
vineri, 10 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sofia, 10 iun - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Inspectorii sanitari din Bulgaria analizează cauzele decesului unui bărbat în vârstă de 66 de ani, care a murit în spitalul din oraşul Haskovo (sud-est) după ce a fost tratat pentru o diaree acută.
Rezultatele analizelor efectuate într-un laborator din Sofia vor fi gata în două zile, specialiştii din Ministerul Sănătăţii susţin însă că este aproape exclus să fie vorba de bacteria E.coli.

Potrivit medicului Anghel Kuncev, inspector sanitar general, pacientul a fost vindecat de enterocolita pentru care a fost tratat, însă la scurt timp a suferit un atac de cord care s-a dovedit fatal. Bărbatul nu a prezentat simptomele unei infecţii cu E.coli, nici nu a avut contacte cu persoane afectate, a spus Kuncev, citat de agenţia sofiotă Focus.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cazuri de infecţie cu bacteria E.coli şi în Republica Cehă Următoarea ţară, după Germania, Franţa, Suedia, Danemarca şi Marea Britanie, care a anunţat cazuri de infecţie cu bacteria E.coli este Republica Cehă, iar până în prezent Belgia nu a fost afectată, informează luni postul de televiziune naţional belgian RTBF.
Bacteria E.coli poate provoca infecţii urinare (studiu) Bacteria intestinală E.coli poate ajunge prin uretră până la vezică şi provoca infecţii urinare ''dureroase", potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători de la Universitatea din Basel (Elveţia) şi publicat de revista Nature Communications, relatează EFE.
Ministerul Sănătăţii: Pacientul transferat pe 27 august la un spital din Sofia a decedat în data de 12 septembrie Ministerul Sănătăţii informează că pacientul transferat în data de 27 august la un spital din Sofia, Bulgaria, a decedat în data de 12 septembrie. Secţia consulară de la Sofia a informat familia, iar Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea Ministerul Sănătăţii, a asigurat repatrierea trupului ...
Şapte agenţi patogeni prezenţi în apele de coastă de la Rio de Janeiro Apele de coastă de la Rio de Janeiro, în care se vor desfăşura unele dintre competiţiile olimpice acvatice, sunt pline de virusuri şi bacterii mai mult sau mai puţin periculoase, susţine Live Science publicând o listă de şapte virusuri, bacterii şi paraziţi ce le pot pune probleme sportivilor şi turiştilor...
MS: Măsuri pentru evitarea apariţiei cazurilor de îmbolnăvire în şcoli Ministerul Sănătăţii a elaborat un plan de măsuri care va fi aplicat în unităţile de învăţământ pentru evitarea apariţiei cazurilor de îmbolnăvire şi prevenirea transmiterii acestor boli în colectivitate.
MS: Institutul 'Cantacuzino' a infirmat prezenţa E.coli la al doilea copil decedat la "Marie Curie" Bucureşti, 16 feb /Agerpres / - Institutul Naţional "Cantacuzino" a infirmat prezenţa bacteriei Escherichia coli în cazul celui de-al doilea copil cu sindrom hemolitic-uremic care a murit la Spitalul "Marie Curie", a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.