Cele mai citite
 


Preşedintele CJ Olt respinge acuzaţiile ministrului Sănătăţii privind lipsa investiţiilor în spitale
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, a respins categoric acuzaţiile ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, de neimplicare a autorităţilor locale în finanţarea reabilitării spitalelor din judeţ.
"Ministrul este în necunoştinţă de cauză atunci când spune că spitalelor din Olt autorităţile locale nu au dat niciun leu pentru că în ultimul an s-au făcut investiţii de circa 4, 8 milioane de euro la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, investiţii de 1,6 milioane de lei la Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci şi de 400.000 lei la spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Stănescu.
Preşedintele Consiliului Judeţean Olt a menţionat că investiţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a vizat reabilitarea şi echiparea completă a Ambulatoriului de specialitate, proiect în valoare totală de 18,7 milioane de lei, 13,2 milioane de lei reprezentând contribuţia nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, 4,9 milioane de lei provin din fonduri guvernamentale şi 440.000 de lei reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Olt.
Potrivit acestuia, CJ Olt a finanţat şi alte investiţii la spitalul slătinean, cum ar fi modernizarea unităţii de Primiri Urgenţe, proiect derulat în ultimii trei ani, şi lucrează, împreună cu Primăria Slatina, la un proiect privind reabilitarea blocului materno-infantil, în valoare de circa 5 milioane de euro.
Stănescu a menţionat că la Spitalul Schitu s-a investit în ultimii ani pentru modernizarea tuturor pavilioanelor pentru pacienţi, numai în perioada 2009-2011 finanţarea pentru modernizarea acestui obiectiv fiind de 1,6 milioane de lei. La Spitalul Scorniceşti, unde administrator ca şi la Schitu este tot CJ Olt, forul judeţean a investit anul acesta 400.000 lei pentru înlocuirea sistemului de încălzire.
Investiţii s-au făcut şi la Spitalul Orăşenesc Balş, unde tot printr-un proiect cu finanţare nerambursabilă, dar cofinanţat de Primăria Balş, sunt în curs reabilitări şi modernizări de circa două milioane de euro.
Ministrul Cseke Attila a anunţat joi că săptămâna viitoare va prezenta un raport privind implicarea autorităţilor locale în sănătate. El a atras atenţia, în cadrul unei dezbateri privind reforma sănătăţii, desfăşurată la Bucureşti, că autorităţile locale trebuie să se implice şi financiar în reabilitarea şi dotarea unităţilor sanitare preluate.
"Sunt două judeţe, Olt şi Vrancea, în care autorităţile locale nu au dat niciun leu, iar în alte zece judeţe contribuţia autorităţilor a fost sub 1 milion. Autorităţile au dorit descentralizare, dar trebuie să se implice şi să aloce fonduri pentru reabilitări şi dotări", spunea Cseke Attila. AGERPRES/ (A, AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Investiţii de aproximativ opt milioane de lei la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Finalizarea lucrărilor de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe (upu) şi reabilitarea secţiilor Pediatrie şi Neonatologie sunt cele mai importante investiţii ce se vor derula în acest an la spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, potrivit managerului unităţii sanitare, Andrei Iordache.
Olt: A fost finalizată modernizarea şi echiparea ambulatoriului SJU Slatina Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina a fost complet modernizat şi echipat datorită implementării unui proiect cu finanţare nerambursabilă în valoare de 19,6 milioane lei, potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a întrunit circa 90% din criteriile de acreditare Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi acreditat cu aproximativ 90% dintre criterii îndeplinite, potrivit managerului unităţii sanitare Andrei Iordache, care a menţionat că unele secţii au îndeplinit toate criteriile de acreditare.
Olt: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina va fi extinsă şi reabilitată Lucrările de extindere, reabilitare şi dotare cu noi echipamente medicale a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor începe săptămâna viitoare, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul unităţii sanitare, Andrei Iordache.
CJ Olt a alocat 23 milioane lei pentru proiecte de dezvoltare şi investiţii Bugetul Consiliului Judeţean Olt, aprobat joi, în şedinţă ordinară, prevede alocări în sumă totală de peste 23 de milioane lei pentru dezvoltare şi investiţii, sumă insuficientă pentru toate obiectivele de investiţii aflate în prezent în implementare.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...