Cele mai citite
 


Sălaj: Termometrul simbol al Zalăului, reaşezat pe clădirea Direcţiei de Cultură
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un termometru de mari dimensiuni, considerat simbol al oraşului, a fost reaşezat vineri pe clădirea monument istoric în care se află actualmente sediul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Sălaj, după ce obiectul original a dispărut în anul 2008, în timpul lucrărilor de restaurare a clădirii.
Iniţiativa amplasării unui nou termometru aparţine organizaţiei municipale a UDMR Sălaj, care a apreciat că termometrul original, amplasat în urmă cu circa 100 de ani ca reclamă a unei foste farmacii din zonă, era un adevărat simbol al oraşului, folosit inclusiv ca punct de reper pentru întâlnirile locuitorilor în zona centrală.
Lakatos Sandor, preşedintele filialei UDMR Zalău, a precizat vineri, într-o conferinţă de presă, că termometrul original era realizat în perioda 1920 - 1930 de firma germană Bayer, cu care a luat legătura pentru crearea unuia similar.
Compania a răspuns pozitiv solicitării, însă, deoarece modelul respectiv nu se mai fabrică, a pus la dispoziţia solicitanţilor, gratuit, un termometru asemănător.
Noul termometru a fost donat DJCPN Sălaj, el fiind instalat vineri pe vechiul amplasament. AGERPRES/ (A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Spitalul Judeţean Zalău, centru de diagnostic audiologic pentru copii Afecţiunile auditive ale nou-născuţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău vor putea fi diagnosticate începând cu luna octombrie, graţie aparaturii de testare obiectivă a auzului, achiziţionată de unitatea spitalicească în cadrul unui proiect ce urmăreşte prevenirea şi reducerea hipoacuziilor în...
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...
Sălaj: Peste 300 de medici şi asistenţe din ţară şi străinătate dezbat la Zalău problema infecţiilor nosocomiale Peste 300 de medici şi asistente din întreaga ţară, alături de un important grup de specialişti din Marea Britanie, dezbat la Zalău, joi şi vineri, problemele actuale privind infecţiile nosocomiale din spitale.
Sălaj:Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, nominalizat pentru premiile unei societăţi de prevenirea a infecţiilor din Anglia Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş, a fost nominalizată la categoria "Practicianul anului în prevenirea şi controlul infecţiilor", în cadrul premiilor anului 2016, acordate de Societatea de Prevenire a Infecţiilor (IPS) din Marea Britanie.
Sălaj: Crucea Roşie organizează cursuri gratuite de limbi străine pentru copii Filiala Sălaj a Crucii Roşii România organizează gratuit, pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 11 ani, cursuri de limba engleză şi germană, începând de luni, 23 noiembrie.
Sălaj: Aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Un performant aparatul de imagistica prin rezonanţă magnetică - IRM a fost dat în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în cadrul unui amplu program de dotare cu aparatură medicală, finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.