Cele mai citite
 


Siria: Puternice proteste antiprezidenţiale în mai multe oraşe; poliţia a tras în demonstranţi de la Deraa
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Forţele siriene au deschis focul vineri, asupra a mii de protestatari care manifestau la Deraa, sfidând măsurile de securitate sporite luate de autorităţi, iar mai multe persoane au fost rănite, au indicat martori oculari, citaţi de AP.
În Deraa /sudul Siriei/, unde la 15 martie s-a declanşat o mişcare de protest fără precedent împotriva preşedintelui Bashar al-Assad, manifestanţii au preluat controlul asupra principalei zone din oraş, Mahatta, scandând "Poporul doreşte înlăturarea regimului" de la Damasc.

Cel puţin opt persoane, din care două sunt în situaţie gravă, au fost rănite prin împuşcare, fiind transportate de tineri protestatari la un spital mobil din zonă.

Pe de altă parte, peste 8.000 de manifestanţi kurzi au ieşit în stradă în nordul ţării.

La Qamichli /700 kilometri nord-est de Damasc/, după rugăciunea musulmană tradiţională de vineri, s-au strâns circa 3.000 de persoane, cerând dreptul la libertate şi protejarea oraşelor asediate de armată, a declarat pentru AFP un militant pentru drepturile omului.

Peste 4.000 de oameni au sfidat forţele de ordine siriene la Amouda şi peste 1.000 la Eas al-Ain, scandând sloganuri antiguvernamentale şi de sprijin pentru oraşul Jisr al-Shughour, devenit duminica trecută teatru al unor violenţe sângeroase, între forţe loiale preşedintelui Bashar al-Assad şi protestatari.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
The Economist: Guvernul român se chinuie să ţină în frâu mişcarea de protest aflată în creştere Rar se întâmplă ca românii să fie văzuţi drept un popor aprig la mânie, însă lucrurile s-ar putea schimba după ce ţara a fost cuprinsă de proteste de stradă care nu par să se apropie de sfârşit, scrie publicaţia britanică The Economist, într-un articol apărut joi pe site-ul său.
Agenţiile internaţionale despre "cele mai importante proteste" înregistrate în România din 2004 Poliţia română a recurs la gaze lacrimogene şi a operat arestări în confruntarea cu protestatarii antiguvernamentali şi anti-Băsescu sâmbătă, în cea de-a treia zi consecutivă de proteste la Bucureşti, provocate de măsurile de austeritate impuse şi de degradarea standardului de viaţă, comentează agenţiile...
Protest al cadrelor medicale în Capitală Câteva mii de medici şi studenţi la medicină din Bucureşti şi din ţară s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a participa la un Marş al Tăcerii în vederea unei mai bune finanţări a sistemului sanitar.
Preşedintele CJ Braşov ameninţă cu proteste dacă în bugetul de stat pe 2012 nu sunt cuprinse amendamentele USL Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a anunţat, joi, acţiuni de protest, dacă în bugetul de stat pe 2012 nu vor fi acceptate şi amendamentele depuse de parlamentarii USL din judeţ, prin care se solicită peste 300 milioane lei pentru trei investiţii majore, care nu pot fi realizate...
FSSR: Vom declanşa proteste, dacă proiectul legii salarizării din sănătate nu va fi modificat corespunzător Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România ameninţă că va organiza acţiuni de protest, dacă proiectul legii salarizării din sănătate - ce va intra în fazele de dezbateri publice - nu va fi modificat corespunzător de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES...
Marius Sepi: Sanitas anunţă proteste dacă Guvernul nu va înţelege că s-a ajuns la limita răbdării Conducerea Sindicatului Sanitas ameninţă că va organiza ample acţiuni de protest dacă guvernanţii nu vor lua în seamă revendicările legate de nivelul de salarizare şi de condiţiile de muncă.