Cele mai citite
 


816 decese de gripă porcină confirmate în întreaga lume (bilanţ OMS)
luni, 27 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Geneva, 27 iul /Agerpres/ - Virusul A/H1N1 a provocat 816 decese confirmate de testele de laborator în întreaga lume, potrivit ultimului bilanţ dat publicităţii luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citat de AFP.

America de Nord şi de Sud sunt de departe regiunile cele mai afectate, cu 707 morţi, potrivit bilanţului publicat de site-ul de internet al OMS. Regiunea Asia-Pacific a înregistrat la rândul său un total de 74 de decese.

OMS a înregistrat de asemenea 34 de morţi în Europa şi unul în regiunea de la est de bazinul mediteranean (Orientul Mijlociu şi o parte a nordului Africii).

Nici un deces nu a fost confirmat în regiunea Africii de OMS.

Numărul cazurilor confirmate de gripă porcină a ajuns în prezent la 134.503 de la apariţia virusului, în martie a.c.

Vineri, un purtător de cuvânt al OMS, Gregory Hartl, a evocat ”sute de mii de cazuri” şi un bilanţ de ”aproape 800 de morţi”. El a estimat că virusul ”se apropie de 100%” din ţările planetei.AGERPRES/(Florin Ştefan)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Experţii OMS, care au pornit lupta globală cu gripa nouă, suspectaţi de corupţie Pandemia de gripă porcină s-ar putea dovedi a fi una din cele mai grandioase afaceri de corupţie din timpurile noastre, la această concluzie au ajuns jurnaliştii danezi care au investigat relaţiile de afaceri dintre o seamă de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi unele dintre cele mai...
Experţii resping teoria că virusul gripei porcine a fost creat în laborator (OMS) Geneva, 21 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat că experţi au respins teoria potrivit căreia noul tip de gripă porcină care a infestat circa 6.500 de oameni în întreaga lume s-ar fi putut dezvolta în laborator, relatează AP.
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Gripa nouă, o 'urgie' în beneficiul companiilor farmaceutice (experţi ruşi) În realitate, nu există niciun fel de pandemie de aşa-numită gripă porcină sau nouă, iar întreaga isterie legată de virusul A H1N1 nu este decât o modalitate de îmbogăţire în particular a companiilor farmaceutice, au declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Moscova, reprezentanţi ai Asociaţiei de...
Reuniune OMS pentru a evalua finalul pandemiei de gripă porcină rganizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ şi-a reunit marţi comitetul de urgenţă pentru a evalua situaţia gripei A/H1N1/ în lume şi pentru a se pronunţa asupra oportunităţii menţinerii alertei pandemice, a afirmat un purtător de cuvânt al OMS, Gregory Hartl, citat de AFP.
OMS spune că producţia vaccinului împotriva gripei porcine va începe în câteva săptămâni Geneva, 4 mai /Agerpres/ - Unele firme de medicamente vor începe în câteva săptămâni să producă vaccinuri pentru epidemia de gripă împotriva noii varietăţi de virus care s-a răspândit în întreaga lume, a declarat, vineri, un oficial de rang înalt din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat...