Cele mai citite
 


Substanţa secretată de o specie de broaşte poate transforma cancerul dintr-o boală fatală în una cronică
sâmbătă, 11 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Puţin cunoscuta broască Phyllomedusa sauvagii, care trăieşte în America de Sud, ar putea deţine cheia spre o terapie unică, capabilă să trateze 70% din cazurile letale de cancer, susţine o echipă de cercetători de la Universitatea Regală din Belfast, după cum relatează vineri The Belfast Telegraph.
Întâmplător, aceeaşi echipă a descoperit că broasca Bombina maxima (sau Giant fire-bellied toad) care se întâlneşte tradiţional în China şi Vietnam ar putea ajuta la vindecarea unei serii de afecţiuni, între care diabetul şi efectele în caz de accident vascular cerebral.

'Ne-am interesat în special de pielea broaştelor pentru că avem convingerea că natura conţine toate răspunsurile. Trebuie doar ca întrebările să fie corect puse. Aşa că am decis să testăm o serie de proteine extrase din secreţiile amfibienilor, iar rezultatele ne-au surprins de-a dreptul', declară profesorul Chris Shaw.

În concluzie, proteinele în cauză sunt utilizate de amfibieni ca mijloc de protecţie împotriva animalelor de pradă. Acestea sunt în măsură să controleze creşterea vaselor de sânge - un proces cunoscut sub numele de angiogeneză, fie inhibând creşterea, fie stimulând-o. Prin stoparea angiogenezei şi a creşterii vaselor, pot fi omorâte tumorile canceroase, explică oamenii de ştiinţă, care susţin că această proteină descoperită în secreţia broaştelor este capabilă să transforme cancerul dintr-o boală letală într-una cronică.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul a trei banane pe zi ar putea reduce riscul de accident vascular cerebral Consumul a trei banane pe zi ar putea reduce riscul de accident vascular cerebral, sunt de părere cercetători americani, scrie în ediţia sa de miercuri cotidianul britanic Daily Mail.
Pastilele anticoncepţionale au permis evitarea a 200.000 de cazuri de cancer uterin în ultimii zece ani (studiu) Pastilele anticoncepţionale constituie un element de protecţie împotriva cancerului de endometru (sau cancer uterin), care au permis evitarea a circa 200.000 de cazuri de cancer de acest tip în ultimii zece ani în ţările dezvoltate - este concluzia la care a ajuns un studiu realizat de cercetători britanici...
Peste 3 milioane de decese premature înregistrate anual sunt legate de poluarea atmosferică exterioară (studiu) Poluarea atmosferică exterioară este responsabilă de peste 3 milioane de decese premature înregistrate anual, în principal în Asia, cifra putându-se dubla până în 2050, se arată într-un studiu apărut miercuri în revista ştiinţifică britanică Nature şi preluat joi de AFP.
Programul prelungit de lucru poate mări riscul de accident vascular cerebral (studiu) Persoanele care lucrează multe ore se expun unui risc net crescut de accident vascular cerebral (AVC), se arată într-un studiu desfăşurat pe sute de mii de salariaţi din toată lumea (Statele Unite, Europa, Australia, etc.) de o echipă de cercetători de la University College London, relatează joi passionsante...
Celulele canceroase pot fi ţintite prin proteine create prin tehnici de bioinginerie (studiu) O echipă de cercetători de la Universitatea Stanford a folosit o proteină creată în laborator pentru direcţionarea spre tumori a medicamentelor necesare chimioterapiei, în speranţa creării unor "rachete ghidate" care să vizeze strict celulele canceroase, studiile sale fiind publicate în luna iunie în...
Au fost identificate trei gene responsabile de cancerul nasofaringeal Cercetători din Singapore, China şi SUA au anunţat identificarea a trei gene responsabile de declanşarea cancerului nasofaringeal, formă de cancer cu o frecvenţă neobişnuit de mare în sudul Chinei, informează Xinhua.