Cele mai citite
 


Bacău: 73 de persoane diagnosticate BDA, într-o săptămână
duminică, 12 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sezonul cald şi lipsa igienei personale ori alimentare au fost factorii principali care au determinat ca un număr de 73 de persoane din judeţul Bacău să fie internate, pe parcursul acestei săptămâni, în secţiile de boli infecţioase cu diagnosticul de boală diareică acută /BDA/.
Pacienţii medicilor infecţionişti sunt din toate categoriile de vârstă, dintre care 32 de copii, chiar şi nou-născuţi.
"Din nefericire, nu a fost vorba doar despre uşoare indigestii, ci despre forme severe de boală, mai bine de jumătate dintre cei depistaţi cu BDA având nevoie de spitalizare şi tratament de lungă durată", a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Bacău.
Potrivit acesteia, cei mai mulţi pacienţi, 57, au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău şi la Spitalul Oneşti - zece, celelalte şase cazuri fiind înregistrate la Spitalul din Moineşti.
Boala diareică acută, una infecţioasă, se manifestă prin febră, dureri de cap şi abdominale, vărsături, scaune diareice, slăbiciune musculară. Persoanele care prezintă astfel de simptome trebuie să contacteze imediat medicul de familie ori pe cel specialist.
Medicii infecţionişti băcăuani avertizează că pe parcursul verii se aşteaptă o creştere a numărului de diagnosticări cu BDA, afecţiunea fiind specifică acestei perioade a anului, atât datorită temperaturilor ridicate, cât şi neglijenţei manifestate în special în timpul vacanţelor în aer liber faţă de igiena personală şi starea alimentelor".
Pentru a evita îmbolnăvirile, ca şi în cazul altor tipuri de boli infecţioase, medicii recomandă spălatul pe mâini cu apă şi săpun ori de câte ori este nevoie, spălarea fructelor şi a legumelor sub jet de apă potabilă, păstrarea alimentelor perisabile în condiţii corespunzătoare, acoperite şi ferite de insecte ori rozătoare, precum şi consumul apei doar din surse sigure şi autorizate pentru a preveni îmbolnăvirile şi extinderea cazurilor diagnosticate cu BDA. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: O fetiţă de un an şi patru luni, moartă din cauza unei viroze netratate Rezultatele necropsiei efectuate de medicii legişti în cazul fetiţei în vârstă de un an şi patru luni, care a murit duminică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, au atestat faptul că "decesul a survenit din cauza unei pneumopatii virale netratate la timp", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Mirela...
DEPRESIA - Generalitati, Simptome, Diagnostic, Tratament Aproximativ două treimi din persoanele cu depresie nu-şi dau seama că au o boală ce poate fi tratată şi, prin urmare, nu caută un tratament. În plus, ignoranţa persistentă şi percepţia greşită a publicului asupra bolii, inclusiv a multora dintre furnizorii de servicii medicale, ca fiind o slăbiciune...
Bacău:Directorul DSP acuză de "superficialitate" pe medicii din Moineşti care au refuzat internarea copilului decedat ulterior Medicul Marin Buştiuc, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău a declarat că apreciază drept "cel puţin rutină, superficialitate" comportamentul celor patru medici de la Spitalul municipal Moineşti care la finalul săptămânii trecute au refuzat internarea unui copil în vârstă...
Bacău: A fost închisă Secţia de pediatrie a SJU unde un copil era legat cu un ham de pat Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău unde fusese observat un copil de un an şi jumătate legat cu un ham de pat a fost închisă pentru igienizare, a declarat duminică pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, Anda Dumitrescu.
Un copil cu sindrom hemolitic uremic, transferat de la SJU Bacău la Spitalul de Pediatrie din Iaşi Un copil din Bacău care a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic a fost transferat, în cursul serii de vineri, de la Spitalul Judeţean Bacău la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis AGERPRES.
Bacău: Prelevare de ficat şi rinichi de la un bărbat în moarte cerebrală O echipă de specialişti din Bucureşti, Iaşi şi Bacău au finalizat, miercuri, prima prelevare de organe realizată în acest an la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.