Cele mai citite
 


Bacteria Eceh: agricultorii germani cer UE să-i sprijine mai mult
duminică, 12 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Federaţiei agricultorilor germani (DBV) Gert Sonnleitner a cerut Uniunii Europene să sporească ajutorul acordat agricultorilor europeni loviţi de consecinţele epidemiei de diaree hemoragică, soldată cu 33 de morţi în Europa, informează AFP.
'Comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş va creşte, sperăm, suma' propusă, care este de 210 milioane de euro, a declarat Sonnleitner sâmbătă, pentru cotidianul Tagesspiel. 'Prejudiciul (adus de criză) în întreaga UE se ridică la 500-600 de milioane de euro, din care 65 de milioane pentru agricultorii Germaniei', a argumentat el.

Consumatorii germani au fost invitaţi de autorităţile sanitare să evite consumul de castraveţi, roşii şi salată, acestea fiind suspectate de a fi vectorul de transmitere a epidemiei de diaree mortală. Repercusiunile au afectat un număr mare de ţări din Europa, începând cu Spania, legumele exportate de care au fost puse în cauză la începutul crizei. Rusia a interzis şi ea importul de legume din Uniunea Europeană.

Tomatele, castraveţii şi salata au fost 'reabilitate' vineri în Germania, ridicându-se alerta ce interzicea consumul lor, mai ales după identificarea de către autorităţile sanitare a originii contaminării - seminţele germinate provenite de la o exploatare biologică din nordul Germaniei. Ferma a fost închisă, aminteşte AFP.

Comisarul european Dacian Cioloş a salutat, în ziarul Passauer Neue Presse de sâmbătă, ridicarea alertei şi a spus că aşteaptă ca marţi statele membre UE să dea foc verde pentru un ajutor de 210 milioane de euro.AGERPRES/(Maia Găucan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...
Madridul va solicita UE 80 de milioane de euro despăgubiri pentru agricultorii spanioli Spania va solicita Uniunii Europene despăgubiri în valoare de 80 de milioane de euro pentru prejudiciul suferit de agricultura sa, în contextul în care castraveţii spanioli au fost incriminaţi din greşeală în cazul epidemiei mortale de E.coli, relatează AFP.
UE, prinsă între Spania şi Germania în 'războiul castravetelui' Uniunea Europeană /UE/ a răspuns la nemulţumirea crescândă generată de felul în care a gestionat focarul de infecţie cu bacteria E. coli propunând compensaţii în valoare de 150 de milioane de euro pentru miile de fermieri forţaţi să-şi distrugă culturile într-o încercare disperată de a opri epidemia...
Olanda va solicita UE un ajutor financiar pentru producătorii săi de legume Olanda a anunţat marţi că va solicita Uniunii Europene un ajutor pentru producătorii săi de legume care se confruntă cu o scădere a exporturilor spre Germania, în urma epidemiei povocate de bacteria E.coli atribuită unor castraveţi, transmite France Presse.
România pierde zilnic 100.000 de euro din cauza blocării exporturilor de castraveţi către Germania şi Cehia Producătorii români pierd zilnic 100.000 de euro din cauza blocării exporturilor de castraveţi către Germania şi Cehia, a declarat, vineri, pentru Agerpres, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Rădulescu.
(Corespondenţă) Rusia: Interdicţia importului de legume din UE, o măsură firească Moscova, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Victoria Vioară, transmite: Interdicţia temporară a importului de legume din Uniunea Europeană în Rusia reprezintă o măsură firească, în contextul epidemiei provocate de bacteria E.coli 0104, soldată cu victime, a declarat joi, într-un briefing de presă, purtătorul...