Cele mai citite
 


Bacteria mortală: trei noi decese ridică bilanţul la 33 de morţi
duminică, 12 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bacteria E.coli a făcut noi victime în Germania, bilanţul epidemiei ajungând la 33 de morţi, între care 32 în această ţară, informează vineri AFP.
În cursul dimineţii, autorităţile sanitare din landul Saxonia Inferioară au anunţat decesul unei femei în vârstă de 75 de ani. După-amiază, a fost comunicată moartea unei septuagenare din Schleswig-Holstein şi a unui bărbat în vârstă de 81 de ani, spitalizat la Clinica Universitară Hamburg-Eppendorf .

Autorităţile sanitare federale au anunţat vineri că sursa contaminării cu o tulpină rară şi foarte virulentă a bacteriei erau nişte seminţe germinate. Tulpina virulentă şi rezistentă a fost identificată, pentru prima dată, la seminţe încolţite provenind de la ferma biologică Gärtnerhof din Bienenbüttel (nord), suspectată de mai multe zile că s-ar afla la originea contaminării.

Bacteria mortală a fost identificată de oamenii de ştiinţă din landul Renania de Nord-Westfalia într-un ambalaj găsit în pubela unei familii, în care s-au înregistrat două cazuri de îmbolnăvire cu E.coli.

Vineri dimineaţă, autorităţile germane au ridicat alerta cu privire la consumul de salată, castraveţi şi roşii crude, care era în vigoare de la 25 mai.

Bogate în vitamine şi minerale, seminţele germinate se consumă mai ales în salate şi sandvişuri. Cultivate în condiţii de căldură şi umiditate, ele pot deveni vectori de bacterii patogene, precum Eceh şi salmonella, au descoperit cercetătorii. AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
E.coli: Patru noi decese aduc bilanţul victimelor la 30 Epidemia provocată de bacteria Ehec s-a soldat cu încă cinci morţi, bilanţul deceselor ajungând la 30, relatează Le Soir.
Bacteria Eceh: nou deces în Germania, bilanţ de 36 de morţi în Europa Bacteria E. coli enterohemoragică (Eceh) a mai făcut o victimă în Germania, numărul total al deceselor provocate de epidemie fiind de 35 în această ţară şi de 36 în Europa, potrivit unui bilanţ publicat luni, relatează AFP.
E.coli: Comisia Europeană confirmă că Germania nu a exportat seminţe germinate Comisia Europeană a confirmat vineri că Germania nu a exportat în alte ţări comunitare seminţe germinate provenite de la ferma semnalată de autorităţi ca probabilă sursă a infecţiei cu tulpina agresivă a bacteriei 'E.coli', notează agenţia spaniolă de presă EFE.
Germania/E.coli: Primele teste efectuate pe seminţele germinate sunt negative Primele teste efectuate pe seminţele germinate prelevate de la o fermă germană bănuită ca fiind cea mai probabilă sursă a epidemiei de E.coli ce s-a soldat 22 de morţi sunt negative, au anunţat luni autorităţile sanitare regionale, potrivit AFP.
Gena rezistentă la antibioticul "de ultimă instanţă" a fost descoperită şi în Europa Oamenii de ştiinţă au descoperit în stare liberă în Germania o genă detectată pentru prima oară în China, care face bacteriile rezistente la 'Colistin', o mixtură de polipeptide ciclice considerată de multe ori un antibiotic "de ultima instanţă", informează agenţia DPA.
Pista bacteriei E. coli se pierde din nou în haosul german Mai mult de jumătate din analize au eliminat germenii de soia ca responsabili ai infecţiei, deşi Germania urmăreşte în continuare această 'pistă solidă'. Cazul seamănă mai mult a roman poliţist decât a unul medical, şi nu doar pentru numărul victimelor care a ajuns deja la 23 de morţi. Pista bacteriei...