Cele mai citite
 


Cel puţin 20 de vaccinuri în următorul deceniu
duminică, 12 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comunitatea internaţională are potenţialul ca în următorul deceniu să creeze sau să amelioreze cel puţin 20 de vaccinuri, dar acest lucru necesită mari injecţii de fonduri de stat, scrie în ultima sa ediţie The Lancet.
Una dintre cele mai importante direcţii, potrivit experţilor, este dezvoltarea vaccinurilor împotriva SIDA şi malariei. Dacă în primul caz ştiinţa are nevoie de încă mulţi ani pentru descoperirea unui remediu eficient, un vaccin contra malariei ar putea fi conceput în următorii cinci ani, consideră profesorul Richard Moxon de la Universitatea Oxford.

De asemenea, experţii susţin că nu ar trebui uitate nici bolile rare, cum ar fi lepra, precum şi cele care depăşesc cadrul infecţiilor 'clasice' precum diabetul, cancerul şi bolile degenerative.

Într-un apel la 'acţiune', cercetătorii constată că în prezent s-a creat un moment critic în multe comunităţi, care manifestă un dezinteres vizibil pentru vaccinare, ceea ce vorbeşte de o încredere publică fragilă faţă de imunizare.

Prin urmare, acestei probleme ar trebui să i se acorde o atenţie mai mare, susţin ei, deoarece vaccinul poate reduce semnificativ numărul de boli infecţioase, aducând beneficii concrete pentru sănătate şi poate salva vieţi.

La ora actuală, mulţi oameni nu realizează că multe boli, cum ar fi poliomielita şi tusea convulsivă, pot fi prevenite prin vaccinare.

Majoritatea ţărilor în curs de dezvoltare nu includ problema sănătăţii printre priorităţi atunci când îşi planifică bugetul, mai scrie The Lancet.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
GARDASIL(SILGARD), vaccinul anti-HPV al Merck, a fost pus la dispoziția țărilor în curs de dezvoltare, ca urmare a unei licitații internaționale Merck, cunoscut sub numele de MSD în afara Statelor Unite și Canada, anunță câștigarea licitației organizate de una dintre cele mai importante organizații din lume, care are ca punct central al activității sale copiii și drepturile acestora, pentru achiziția vaccinului uman papillomavirus (HPV), și va...
SIDA după 30 de ani: trebuie menţinute succesele şi continuate eforturile de prevenire a infectării Şefi de stat şi de guvern, lideri ai comunităţii ştiinţifice, societăţii civile şi din sectorul privat se reunesc în perioada 8-10 iunie la New York la Reuniunea la Nivel Înalt a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) privind SIDA, ocazie unică pentru a re-examina progresele înregistrate...
Dr. Adrian Pană: Campania naţională de vaccinare anti-HPV ar putea începe în luna martie Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Adrian Pană a afirmat, miercuri, că vaccinarea împotriva HPV ar putea începe în luna martie, pentru un grup ţintă de 10-14 ani.
Comunicat de presă - MSD GARDASIL (SILGARD), vaccinul anti-HPV al Merck, a fost pus la dispoziţia ţărilor în curs de dezvoltare, ca urmare a unei licitaţii internaţionale
Ucraina, criticată sever pentru reacţia lentă şi inadecvată după confirmarea unor cazuri de poliomielită Kiev, 9 oct /Agerpres/- Agenţia americană pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi ONU au criticat vineri Ucraina pentru răspunsul lent şi inadecvat după confirmarea în luna august a două cazuri de poliomielită la copii, boală nemaiîntâlnită pe continentul european din anul 2010, transmite AFP.
Record de fonduri pentru combaterea SIDA, tuberculozei şi paludismului Fondul Mondial de luptă împotriva SIDA, Tuberculozei şi Paludismului (FMSTP) a anunţat, joi, că în 2010 au fost alocate trei miliarde de dolari pentru combaterea acestor boli, o sumă record, însă 'insuficientă', motiv pentru care a cerut contribuţii mai mari din partea statelor lumii, transmite EFE.