Cele mai citite
 


Gripa porcină: 156 cazuri în Turcia
luni, 27 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Ankara, 27 iul /Agerpres/ - Numărul cazurilor de gripă porcină în Turcia a ajuns la 156, faţă de 95 în urmă cu două săptămâni, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, transmite AFP.

Treizeci şi şase de persoane au contractat virusul A (H1N1) în ţară, celelalte fiind turci sau cetăţeni străini care s-au contaminat în străinătate, a precizat ministerul. Toţi pacienţii sunt într-o stare de sănătate satisfăcătoare.

Turcia a instalat camere termice în aeroporturi şi la posturile de frontieră, pentru depistarea cazurilor suspecte de contaminare cu virusul gripal.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aproximativ 800 persoane au decedat după ce au contractat virusul A (H1N1).AGERPRES/(Irina Cristea)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Alte două cazuri cu virus gripal A/H1N1, confirmate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă de la Institutul Cantacuzino a confirmat joi dimineaţă încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Mureş: Trei suspiciuni de gripă cu virusul AH1N1, infirmate Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Ovidiu Gârbovan, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că în judeţ au existat trei suspiciuni de gripă porcină cu tulpina AH1N1, care nu au fost confirmate de rezultatele de laborator.
Gripa A: 36 de morţi în Anglia /+ 9/, un recul net al numărului de noi cazuri Londra, 6 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în rândul persoanelor atinse de gripa A(H1N1) a crescut de la 27 la 36 săptămâna trecută, dar cel de noi cazuri de contaminare s-a redus cu peste două treimi, au anunţat joi autorităţile sanitare, relatează joi din Londra AFP.
Peste 1.100 decese de gripă porcină /bilanţ OMS/ Geneva, 5 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în urma contractării virusului A (H1N1) a depăşit bariera de 1.000, ajungând la 1.154, imensa lor majoritate pe continentul american, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii miercuri şi preluat de AFP....