Cele mai citite
 


Daniel Constantin: Băsescu şi regimul PDL vor să dea o lovitură de graţie administraţiei publice locale
duminică, 12 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu şi regimul PDL vor să dea lovitura de graţie administraţiei publice locale, după ce "au pus mâna" pe administraţia centrală pe care au pus-o la dispoziţia baronilor locali PDL, a declarat, sâmbătă, la Sala Palatului, preşedintele PC, Daniel Constantin, cu prilejul prezentării viziunii Uniunii Social Liberale asupra administraţiei publice şi dezvoltării regionale.
"Preşedintele Băsescu vine cu o atitudine de domnitor medieval şi ne propune împărţirea ţării în voievodate. Mă gândesc cu groază cum va arăta România condusă de voievozi PDL ca Gheorghe Flutur, Gheorghe Falcă, Sorin Frunzăverde, Gheorghe Ştefan sau Elena Udrea", a spus Constantin.
Liderul PC a precizat că va refuza să vorbească despre regionalizare atât timp cât actuala guvernare nu are soluţii pentru şomeri, atât timp cât nu se reuşeşte menţinerea medicilor în ţară sau atât timp cât profesorii, poliţiştii şi cadrele militare sunt "umiliţi în public".
"Principiul care trebuie să stea la baza descentralizării financiare şi fiscale este unul simplu: atunci când îi ceri unui om performanţă în administraţie, trebuie să îi dai şi resursele necesare. Banii pentru comunităţile locale nu trebuie să mai fie la discreţia Palatului Victoria. Banii nu trebuie să mai fie daţi pe criterii politice", a adăugat Constantin.
Potrivit acestuia, PDL doreşte "îndepărtarea definitiv" a administraţiei de cetăţean şi să o aducă în zona politicului.
"Atitudinea USL faţă de propunerile lui Traian Băsescu şi ale PDL de distrugere a administraţiei publice este una radicală. Vom ajuta cetăţenii să înţeleagă cum li se pregăteşte izolarea definitivă faţă de serviciul public", a spus liderul PC.
El a adăugat că USL a dorit să prezinte un proiect corect şi bine fundamentat, care să consolideze o administraţie publică, respectată şi respectabilă.
"Dacă vrea să reorganizeze ceva, Traian Băsescu să-şi reorganizeze mobila de la Cotroceni ... sau mai bine spus să-şi strângă mobila: majoritatea românilor doresc să trăiască într-o ţară europeană", a declarat Daniel Constantin.
USL va refuza"din start" propunerea preşedintelui şi a PDL privind regionalizarea, a susţinut Constantin.
"În astfel de momente de răscruce istorică, se răspunde întotdeauna cu soluţii radicale. Iar soluţia pe care o propunem este sancţionarea imediată a celor vinovaţi şi protestul ferm faţă de dorinţa de îngropare a unei ţări pe care încă o dorim europeană", a afirmat liderul conservator. AGERPRES/(A - Claudia Nicolae-Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD: Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc Departamentul de Sănătate al Partidului Social Democrat (PSD) îşi manifestă îngrijorarea faţă de demersul preşedintelui Traian Băsescu de reformare a sistemului de sănătate, acuzând că, de fiecare dată când şeful statului ''a pus ochii pe un sistem din această ţară, sub pretextul restructurării şi reformării...
Băsescu: România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că în România există bariere în ceea ce priveşte relansarea economică şi că există riscul ca ţara noastră să reintre într-o perioadă de criză în contextul în care Guvernul a utilizat mai puţini bani pentru investiţii din bugetul de stat, îndreptându-i către...
UPDATE Băsescu: România are nevoie urgent de o nouă lege a Sănătăţii Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că România are nevoie urgent de o nouă lege a Sănătăţii, făcând apel la cei responsabili să se aplece asupra proiectului pe care l-a pus în dezbatere cu Emil Boc.
Preşedintele Traian Băsescu, în Covasna (sinteză) Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Covasna, că proiectul de modificare a Constituţiei a fost finalizat şi că va fi trimis Parlamentului spre dezbatere cel mai probabil după sărbătorile de Paşte.
Băsescu: Sper că un proiect de lege pe sănătate va fi gata în octombrie;trebuie un sistem în care spitalele să nu mai fie de stat Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa, sâmbătă, la Mangalia, că, în baza raportului comisiei prezidenţiale de specialitate, va fi gata în luna octombrie un proiect de lege privind sănătatea, punctând că este nevoie de un sistem sanitar în care spitalele să nu mai fie de stat.
Traian Băsescu: Spaţiul public - extrem de poluat de declaraţii lipsite de responsabilitate Spaţiul public a ajuns extrem de poluat de declaraţii lipsite de responsabilitate, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, miercuri, la Judecătoria Sectorului 5 din Bucureşti, cu ocazia audierii sale în procesul în care cere obligarea deputatului PSD Mugurel Surupăceanu la plata unor daune morale simbolice...