Cele mai citite
 


Epidemia de E.coli: cinci cazuri în SUA
duminică, 12 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor din SUA legate de epidemia de provocată de E.coli în Europa a ajuns la cinci, au anunţat oficiali americani din domeniul sănătăţii. Centrul de Prevenire şi Control al Îmbolnavirilor din SUA a mai adăugat un caz la cele existente. Dar spre deosebire de cele patru anterioare, acesta nu se referă la o persoană care ar fi fost în Germania, ci la un membru al familiei, care s-a infectat, se pare, în urma contactului apropiat cu unul dintre călători.
Un caz a fost confirmat ca fiind provocat de aceeaşi formă a E.coli, iar celelalte patru sunt încă suspecte. Este vorba de persoane din statele Massachusetts, Wisconsin şi Michigan. Nici o persoană nu a decedat.

Potrivit unor oficiali europeni, seminţele germinate de la o fermă din nordul Germaniei ar fi provocat epidemia care a luat viaţa a 31 de persoane, a îmbolnăvit alte 3.100 şi i-a făcut pe europeni să evite legumele.AGERPRES/(Maia Găucan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia de ECEH din Germania, declarată încheiată Centrul naţional de prevenire a maladiilor a anunţat marţi că epidemia mortală de E.coli enterohemoragică este declarată încheiată în Germania, relatează AP.
Germania: Epidemia provocată de bacteria EHEC ar putea dura luni (Institutul Robert Koch) Epidemia provocată de bacteria EHEC ar putea dura luni, iar sursa infecţiei ar putea să nu fie cunoscută niciodată, susţine Reinhard Burger, preşedintele Institutului german Robert Koch, instituţia federală însărcinată cu controlul sanitar, relatează BBC News.
Epidemia E.coli: medicii avertizează asupra efectelor neurologice grave Iniţial, medicii au fost mai îngrijoraţi de efectele asupra rinichilor pacienţilor afectaţi de E.coli enterohemoragic, sau EHEC. Săptămâna trecută, însă, a devenit evident că efectele secundare neurologice ale infecţiei bacteriene ar putea fi chiar mai rele, informează publicaţia germană Der Spiegel...
Antibioticele nu reprezintă soluţia potrivită pentru combaterea infecţiilor cu bacteria E.coli, susţin specialiştii americani Specialişti din domeniul sănătăţii publice din SUA atrag atenţia că bacteria E.coli nu este atât de înspăimântătoare pe cât sugerează unele informaţii, relatează New York Times.
Epidemia E.coli: Bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 50 Bilanţul epidemiei provocate de bacteria Ecoli enterohemoragică (Eceh) a ajuns la 50 de morţi, dintre care 48 în Germania, după decesul unei septuagenare germane şi al unei alte persoane în Statele Unite, conform informaţiilor oferite de autorităţile germane şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)...
Numărul cazurilor noi de infecţii cu bacteria E.coli scade semnificativ (ministru) Numărul cazurilor noi de infecţii cu bacteria E.coli scade semnificativ, a afirmat miercuri ministrul german al sănătăţii Daniel Bahr, relatează Reuters şi AP.