Cele mai citite
 


Fotbal: Carnea consumată de cei cinci mexicani nu conţinea clenbuterol
duminică, 12 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Carnea consumată de cei cinci fotbalişti din reprezentativa Mexicului, depistaţi pozitiv în urma unui control antidoping, nu conţinea clenbuterol, a anunţat guvernul mexican, citat de Associated Press.
Portarul Guillermo Ochoa, fundaşii Francisco Rodriguez şi Edgar Duenas, alături de mijlocaşii Christian Bermudez şi Antonio Naelson "Sinha" au fost excluşi joi din lotul naţionalei mexicane care participă la turneul Gold Cup din Statele Unite, după ce federaţia de fotbal de la Ciudad de Mexico a anunţat că aceştia au fost testaţi pozitiv la clenbuterol, în cursul unui cantonament înaintea competiţiei.
Decio de Maria, secretarul general al federaţiei mexicane, şi Hector Gonzalez Inarritu, directorul naţionalei 'azteca', au pus rezultatul pozitiv pe seama cărnii contaminate cu clenbuterol, pe care jucătorii ar fi consumat-o, iar anunţul autorităţilor mexicane îi va obliga acum pe apărătorii celor cinci fotbalişti să-şi schimbe strategia.
Anul trecut, în luna iulie, câştigătorul Turului ciclist al Franţei, Alberto Contador, depistat la rândul său pozitiv la clenbuterol, a avut aceeaşi explicaţie pentru rezultat, fiind până la urmăl exonerat de federaţia spaniolă de ciclism, decizie contestată însă de Agenţia Mondială Antidoping.
Departamentul mexican pentru sănătate a precizat că posibilitatea contaminării cu carne în Mexic este mai mică de un caz la un milion.
CONCACAF a anunţat că membrii comitetului de organizare al Gold Cup, care ar fi trebui să adopte, vineri, posibilele sancţiuni împotriva jucătorilor mexicani, au amânat decizia în aşteptarea unor informaţii suplimentare.
Federaţia mexicană a solicitat comitetului să-i permită înlocuirea celor cinci jucători suspectaţi de dopaj, însă, chiar şi fără aceştia trupa lui Jose Manuel de la Torre a învins cu 5-0 Cuba, după ce câştigase cu acelaşi scor şi partida de debut cu El Salvador.
Echipa Mexicului este deţinătoarea trofeului şi favorita actualei ediţie a competiţiei, care reuneşte echipele naţionale din America de Nord, Centrală şi Caraibe, alături de selecţionata ţării-gazdă, Statele Unite.
AGERPRES (Mihai Dragomir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fotbal: Urme de clenbuterol la 109 jucători participanţi la CM Under 17 Mici urme de clenbuterol, un anabolizant, au fost detectate în analizele efectuate unui număr de 109 de jucători care au participat la Cupa Mondială de juniori Under-17, desfăşurat în această vară în Mexic, a anunţat luni Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA), care nu face referire la "dopaj", ci...
Ciclism: Alberto Contador, 4 zile sub judecata TAS Ciclistul spaniol Alberto Contador, un jucător german de tenis de masă, 5 fotbalişti mexicani, ca şi aproximativ 100 de internaţionali de juniori au fost, recent, depistaţi pozitiv la clenbuterol, dar alergătorul spaniol este singurul care trebuie să răspundă, de luni şi până joi, în faţa Tribunalului...
Mexicul a retras carnea din dieta sportivilor săi pentru a evita dopajul cu clenbuterol Mexicul a retras carnea din dieta sportivilor săi pentru a evita dopajul cu clenbuterol, în urma adoptării unor noi măsuri de control, a anunţat marţi Comisia Naţională a Sportului (Conade), informează agenţia EFE.
Fotbal: Vedete în campanie împotriva Ebola Vedete ale fotbalului, precum Cristiano Ronaldo, Neymar, Didier Drogba sau Philipp Lahm participă la o "campanie sanitară mondială" pentru a "sensibiliza opinia publică privind lupta contra virusului Ebola", a anunţat luni FIFA, citată de AFP.
Mănăstireanu (ARC): Carnea roşie şi preparatele din carne nu pot fi responsabile de apariţia cancerului Carnea roşie şi preparatele din carne nu pot fi responsabile de apariţia unor forme de cancer decât dacă acestea sunt consumate în exces şi sunt tratate cu diverse substanţe chimice, a declarat pentru AGERPRES Vladimir Mănăstireanu, director executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), organizaţie ...
ARC:Evaluările privind carnea roşie şi preparatele din carne sunt aruncate fără nicio rigoare ştiinţifică Asociaţia Română a Cărnii (ARC) consideră că evaluările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) potrivit cărora carnea roşie şi preparatele din carne ar fi cancerigene sunt aruncate cu uşurinţă pe piaţă, "fără niciun discernământ şi fără nicio rigoare ştiinţifică", iar presa responsabilă din România...