Cele mai citite
 


Mehedinţi: 46 de medici de familie, din cei 154, au semnat actele adiţionale la contractul-cadru
duminică, 12 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 46 de medici de familie din cei 154 din judeţul Mehedinţi au semnat actele adiţionale la contractul-cadru de prestare a serviciilor de asistenţă medicală primară, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES preşedintele Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, Doina Borugă.
"Şi restul medicilor de familie ar trebui să semneze fără condiţii actele adiţionale, mai ales că s-a extins paleta activităţilor ce vor fi decontate. Prin refuzul lor de a se conforma deciziilor Ministerului Sănătăţii nu fac altceva decât să-şi nemulţumească pacienţii şi să le pună în pericol sănătatea şi chiar viaţa", a precizat Borugă.
La rândul său, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Mehedinţi, Adrian Petcu, a spus că nu înţelege de ce MS nu reia negocierile şi nu doreşte să ţină seama şi de pretenţiile medicilor de familie care nu vor altceva decât să îmbunătăţească actul medical şi să primească sume de bani în funcţie de munca desfăşurată.
"Nu putem fi de acord cu lipsa de fonduri invocată. CJAS ar trebui să fie interesată de sănătatea publică a cetăţenilor şi să recurgă la soluţii eficiente de subvenţionare a reţelei de cabinete ale medicilor de familie", a susţinut Petcu. AGERPRES/ (A, AS - Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Mehedinţi: Peste 450 de asiguraţi beneficiază de asistenţă medicală la domiciliu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a primit de la începutul anului şi până la 1 octombrie 452 de cereri de la asiguraţi pentru asistenţă medicală la domiciliu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Ion Mîţu.
Mehedinţi: Măsuri de protecţie socială şi de asistenţă medicală pentru pensionari, pe perioada caniculei Reprezentanţii Instituţiei Prefectului-judeţul Mehedinţi vor avea, în perioada care urmează, întâlniri zonale cu reprezentanţii primăriilor, cu directorii unităţilor de învăţământ, cu şefii posturilor de poliţie şi ai serviciilor deconcentrate pentru asigurarea, mai ales în comunităţile rurale, a unor...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Mehedinţi: Medicii de familie dau consultaţii contra cost, fără să elibereze reţete gratuite şi compensate Cei 154 de medici de familie din judeţul Mehedinţi acordă consultaţii contra cost, fără însă să elibereze bilete de trimitere şi reţete gratuite şi compensate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Mehedinţi, Adrian Petcu.
Mehedinţi: Medicii de familie, racordaţi la Sistemul Informatic Unic Integrat Drobeta-Turnu Severin, 27 ian /Agerpres/ - Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a lansat, joi, o aplicaţie online prin care instituţiei şi medicilor de familie din teritoriu li se oferă posibilitatea să aibă acces la baza de date a Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) din...