Cele mai citite
 


Opozantul cubanez Guillermo Farinas îşi încheie greva foamei
duminică, 12 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Disidentul cubanez Guillermo Farinas şi-a încetat vineri greva foamei, începută în urmă cu o săptămâna, pentru a evita ca foşti deţinuţi politici să se alăture acţiunii sale, a declarat el pentru France Presse.
'Foşti deţinuţi politici, care stau prost cu sănătatea, m-au anunţat că vor să intre în greva foamei', a explicat opozantul prin telefon de la reşedinţa sa din Santa Clara, la 280 de kilometri este de capitala Havana.

Guillermo Farinas şi-a început protestul la 3 iunie pentru a solicita judecarea celor 'responsabili' de moartea, la începutul lui mai, a opozantului Juan Soto.

Juan Soto, în vârstă de 46 de ani şi cu o sănătate fragilă, a decedat la 8 mai într-un spital din Santa Clara, la trei zile după ce a fost reţinut vreme de mai multe ore de poliţie pentru 'scandal public', fiind ulterior eliberat 'fără niciun incident special', potrivit autorităţilor. Conform unor opozanţi cubanezi, Soto ar fi fost bătut în timpul detenţiei sale.

AFP aminteşte că Farinas, un jurnalist virtual, a fost distins cu Premiul Saharov al Parlamentului European pentru libertatea de gândire în 2010.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tratamentul aplicat unor deţinuţi palestinieni în Israel încalcă normele eticii (ONG) Tratamentul aplicat în cazul a patru deţinuţi palestinieni aflaţi în greva foamei în Israel încalcă normele eticii, a semnalat duminică o organizaţie neguvernamentală israeliană, citată de AFP.
Constanţa: Profesor în greva foamei la un grup şcolar din Eforie Liderul de sindicat de la Grupul Şcolar ?Carmen Sylva' din Eforie Sud, profesorul de fizică Lucian Petre, a intrat în greva foamei, miercuri, după ce conducerea unităţii de învăţământ a interzis ca dascălii din subordine să declanşeze, joi, acţiuni de protest, în cadrul acţiunilor revendicative care...
Cuba: Disidentul cubanez Guillermo Farinas, spitalizat Ziaristul disident cubanez Guillermo Farinas, aflat de 15 zile în greva foamei şi setei la domiciliul său din Santa Clara, şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost internat joi la secţia de terapie intensivă a spitalului Arnaldo Milian Castro, în provincia Villa Clara - informează AFP şi ABC.
Vaslui: Greva foamei de la Pungeşti suspendată până după Anul Nou Membrii Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti şi localnicii din zonă care au intrat în greva foamei în Ajunul Crăciunului, în semn de protest faţă de prezenţa jandarmilor pe raza comunei, au decis vineri să renunţe temporar la această formă de protest.
Buzău: Tatăl unei eleve decedată la Spitalul Judeţean, în greva foamei în faţa unităţii medicale Tatăl elevei Florentina Diana Radu, o elevă premiantă din Buzău care a murit în urmă cu o lună din cauza unui anevrism cerebral, protestează la Spitalul Judeţean Buzău.
Cluj: Protest prin greva foamei al unui muncitor cu sănătatea vătămată, concediat de Mechel Câmpia Turzii Unul dintre muncitorii concediaţi de Mechel Câmpia Turzii, din grupul celor aproximativ 100 care au continuat, luni, în faţa întreprinderii, pentru a 19-a zi, protestele faţă de neplata salariilor compensatorii de către patronatul rus, a anunţat că a decis să intre, de azi, în greva foamei, pentru că...