Cele mai citite
 


Autorităţile ruse vor să interzică plecarea copiilor în străinătate din cauza gripei porcine
marţi, 28 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Moscova, 28 iul /Agerpres/ - Medicul-şef al Rusiei, Ghenadi Onicenko, a propus marţi interzicerea călătoriilor în străinătate pentru grupurile de copii, ca măsură de prevenire a propagării virusului gripei porcine, relatează AFP

Potrivit unui comunicat oficial, Onicenko a trimis o scrisoare guvernatorilor ruşi în care "propune interzicerea călătoriilor organizate pentru copii, până la noi ordine". "Cu ocazia anchetei epidemiologice, s-a stabilit că elevi care au contractat virusul A(H1N1) au fost plecaţi în străinătate pentru a urma cursuri de limbi", în locuri unde a lipsit orice supraveghere medicală, a explicat responsabilul rus.

Medicul-şef a interzis deja luni deplasările elevilor ruşi în Marea Britanie, din cauza riscurilor de contaminare cu noul virus gripal.

Potrivit statisticii oficiale, în Rusia au fost înregistrate 28 cazuri de gripă porcină, "importate din SUA, Spania, Cipru, Bulgaria, Marea Britanie, Thailanda, Turcia, Republica Dominicană, Indonezia şi Chile". O treime dintre bolnavi au vârste între 12 şi 17 ani.AGERPRES/(Irina Cristea)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Trei suspiciuni de gripă cu virusul AH1N1, infirmate Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Ovidiu Gârbovan, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că în judeţ au existat trei suspiciuni de gripă porcină cu tulpina AH1N1, care nu au fost confirmate de rezultatele de laborator.
(Corespondenţă Agerpres) 250.000 de cazuri de gripă nouă în Italia Roma, 4 nov - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: În Italia s-au înregistrat în total 250.000 de cazuri de persoane care au avut gripa porcină, cu o incidenţă medie de 3,8 cazuri la mia de locuitori, iar numărul deceselor cauzate de această epidemie este de 18 persoane, a anunţat marţi...
Suceava: Al doilea caz de AH1N1 confirmat şi un pacient cu bronhopneumonie severă decedat în judeţ În judeţul Suceava s-a confirmat un al doilea caz de gripă porcină din acest an, la o femeie în vârstă de 40 de ani, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, joi, de adjunctul DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Vrancea: Trei cazuri de gripă porcină, confirmate în judeţ Trei cazuri de gripă porcină AH1N1, semnalate la bolnavi din municipiul Focşani , oraşul Odobeşti şi comuna Baloteşti, au fost confirmate, luni, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea.
Hunedoara: Primul caz de gripă porcină descoperit în judeţ Un bărbat de 53 de ani, din oraşul Călan, a fost diagnosticat cu gripă porcină, virusul AH1N1 fiind identificat în urma probelor prelevate de la bolnav şi analizate în laboratorul Institutului Cantacuzino, a informat marţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Mircea Badea nu are gripă porcină Mircea Badea nu este infectat cu virsul AH1N1 şi va apărea pe postul Antena 3, marţi seara, în emisiunea sa 'În gura presei', potrivit blogului său personal.