Cele mai citite
 


Ponta: Viziunea USL privind administraţia şi dezvoltarea regională prevede trei etape, până în 2016
duminică, 12 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viziunea Uniunii Social Liberale privind administraţia publică şi dezvoltarea regională va fi implementată în trei etape, până în 2016, însă numai după efectuarea unui referendum şi modificarea Constituţiei, a declarat sâmbătă preşedintele PSD, Victor Ponta.
În anul 2012, ar urma să înceapă transferul de atribuţii de la guvernul central spre regiuni şi se desfiinţează Ministerul Dezvoltării Regionale. În 2014, aleşii locali vor alege un consiliu regional, condus de un preşedinte regional, iar până în anul 2016 va fi o perioadă de tranziţie pentru a prelua controlul fondurilor.
În viziunea USL, guvernul central rămâne cu atribuţii de reglementare şi control, iar tot ce ţine de dezvoltare trebuie să meargă în teritoriu.
Fiecare regiune trebuie să aibă o mare universitate, un mare spital, un aeroport, un centru de afaceri şi un centru cultural, propune USL.
Preşedintele PSD a susţinut că acest proiect trebuie realizat numai după modificarea Constituţiei şi după organizarea unui referendum naţional, iar schimbările vor fi făcute prin respectarea unui calendar convenit cu UE.
Victor Ponta a respins politica dusă de actuala putere, despre care a spus că a alocat fonduri în teritoriu doar pe criterii de partid, în special în judeţele conduse de PDL.
"Soluţia pe care a promovat-o actuala guvernare a fost o politizare totală. Nu ai dreptul să trăieşti în România dacă nu eşti din PDL. Descentralizarea s-a făcut doar pe hârtie. V-au dat atribuţii, dar nu v-au dat bani. În 2010-2011, jumătate din bani s-au dus la aleşii PDL. Şi nici măcar la ei nu au ajuns banii, ci la firmele PDL. În 2009, cei mai mulţi bani s-au dus în Braşov, dar nu în judeţul Braşov, ci în municipiul Braşov, unde primar este de la PDL, apoi la Suceava. În republica Arad s-au dus mulţi bani, în voievodatul Dâmboviţa. În 2010, s-au dat bani în judeţul Cluj, din nou judeţul Suceava, Dâmboviţa, Maramureş. Dacă vrem să dezvoltăm România, nu putem să o dezvoltăm doar pe criteriul dau bani doar la ai mei", a afirmat Victor Ponta.
El i-a atenţionat pe aleşii locali ai USL că actuala putere va face în continuare presiuni asupra lor.
"O să ne facă în continuare dosare penale. Eu cred că o să învingem. O să ne arunce în presă tot felul de calomnii de fiecare dată înainte de întâlnirile noastre. O să vă taie bugetul, dar o să învingem. Vom afla de fiecare dată aceste lucruri. Vor fura voturi , tot o să îi învingem. De ce? Pentru că România merită o şansă să trăiască mult mai bine", a încheiat Victor Ponta. AGERPRES/(A - Eusebi Manolache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ponta: România are nevoie de o reorganizare; cele 8 regiuni trebuie să devină centre ale administraţiei regionale România are nevoie de o reorganizare teritorială, iar cele opt regiuni de dezvoltare trebuie să devină centre ale administraţiei regionale, a declarat sâmbătă preşedintele PSD, Victor Ponta, la Sala Palatului, cu prilejul prezentării viziunii Uniunii Social Liberale asupra administraţiei publice şi ...
Horea Uioreanu, candidat USL la şefia CJ Cluj: Judeţul are potenţial de dezvoltare imens, puţin folosit(interviu) Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, deputatul liberal Horea Uioreanu, spune că 2012 este anul schimbării politice în România. El a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că prioritatea sa este schimbarea modului de a face politică, de la schimbarea modului de funcţionare...
Crucea Roşie Română şi ADPSE ''Catalactica'', parteneri într-un program de formare profesională pentru personal medico-social Proiectul strategic ''Pro-Sănătate - Creşterea accesului angajaţilor din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă'', demarat de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică (ADPSE) ''Catalactica'' în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie...
Cluj: Consilierii judeţeni ai PSD convoacă o şedinţă pentru schimbarea preşedintelui CJ Consilierii judeţeni ai PSD au pregătit un proiect de hotărâre a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj prin care să fie eliberat din funcţie preşedintele instituţiei, Mihai Seplecan.
Previziuni economice Actualitatea economică internă şi externă în date:
Comunicat de presă - Executiv INFORMAŢIE DE PRESÃ