Cele mai citite
 


Thailanda: bacteria E.coli detectată în conopida europeană
duminică, 12 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile thailandeze au anunţat sâmbătă că au descoperit bacteria E.coli în conopida importată din Europa şi că au fost efectuate teste pentru a stabili dacă este vorba de tulpina care a făcut 33 de morţi în Europa, informează AFP.
'Avem nevoie de trei până la cinci zile pentru a analiza tulpina bacteriei', a spus Sathaporn Wongchaoren, director general în Ministerul thailandez al Sănătăţii.

Thailanda a anunţat joi că a detectat bacteria E.coli într-o încărcătură de avocado venită dintr-o ţară europeană neprecizată, dar testele au dovedit că nu este vorba de suşa mortală care a afectat Europa în ultimele săptămâni.

Epidemia provocată de o tulpină rară şi foarte virulentă a bacteriei E.coli enterohemoragică (Eceh), care se manifestă prin diaree cu sânge şi poate evolua spre tulburări renale uneori mortale (sindromul numit SHU), a făcut 33 de morţi, în principal în Germania, aminteşte AFP. AGERPRES/(Maia Găucan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Thailanda: fructe de avocado importate din Europa contaminate cu o tulpină de bacterie Eceh Thailanda a anunţat joi că a descoperit bacterii E. coli enterohemoragic (Eceh) pe fructele de avocado importate din Europa, dar a precizat că nu ştie dacă este vorba despre aceeaşi tulpină care s-a soldat cu 25 de morţi în Europa, relatează AFP.
Bilanţul epidemiei de E.coli a ajuns la 47 de morţi în Europa Bacteria E.coli a făcut patru noi victime în Germania, crescând astfel bilanţul la cel puţin 47 de morţi în Europa, relatează France Presse luni, citând autorităţile sanitare germane. Numai un singur deces a avut loc în afara Germaniei, cel al unei femei din Suedia.
E.coli: 17 morţi în Germania; 46 de persoane infectate în Suedia şi 17 în Danemarca Numărul persoanelor infectate cu o variantă agresivă a bacteriei intestinale E.coli, care a făcut deja 17 morţi în Germania, a ajuns la 46 în Suedia şi 17 în Danemarca, au informat joi autorităţile din aceste ţări, transmite EFE.
Bacteria Eceh: nou deces în Germania, bilanţ de 36 de morţi în Europa Bacteria E. coli enterohemoragică (Eceh) a mai făcut o victimă în Germania, numărul total al deceselor provocate de epidemie fiind de 35 în această ţară şi de 36 în Europa, potrivit unui bilanţ publicat luni, relatează AFP.
Conducerea fermei germane acuzate de declanşarea epidemiei de E.coli susţine că nu înţelege acuzaţiile Şeful unei ferme din Germania care este anchetată pentru posibila declanşare a epidemiei de E.coli a declarat luni că nu poate înţelege acuzaţiile conform cărora germenii de fasole pe care îi cultivă ar fi responsabili pentru apariţia infecţiei, relatează AP.
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...