Cele mai citite
 


Mutaţiile sunt mai rare, iar evoluţia umană este mai lentă decât se credea (studiu)
luni, 13 iunie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Părinţii ar transmite 60 de noi mutaţii genetice copilului lor, mult mai puţine decât se estima până acum pentru a calcula ritmul de evoluţie al speciei umane de-a lungul generaţiilor, potrivit unui studiu publicat duminică, preluat de AFP.
Genomul uman numără şase miliarde de molecule purtătoare de informaţie genetică, nucleotidele. Fiecare părinte transmite trei miliarde dintre acestea copilului său. O eroare în cazul unui singur nucleotid se poate traduce printr-o mutaţie genetică.

Până acum, cercetătorii 'estimau că părinţii contribuiau în medie la 100 până la 200 de erori' în nucleotidele transmise copilului, explică Philip Awadalla (Universitatea din Montreal), unul dintre principalii autori ai studiului apărut în revista Nature Genetics.

'Studiul nostru genetic, primul de acest tip, arată că în fapt există mult mai puţine erori - sau mutaţii', subliniază profesorul Awadalla într-un comunicat.

Părinţii ar transmite, în medie, 60 de noi mutaţii copilului lor, potrivit acestui studiu referitor la aproape 6.000 de potenţiale mutaţii în cadrul a două familii cu câte un copil fiecare - un eşantion limitat.

Mutaţiile joacă un rol-cheie în procesul de evoluţie a speciilor.

Autorii studiului au încercat să verifice totodată dacă tatăl transmite mai multe mutaţii copilului decât mama. Rezultatul: 92% din mutaţii au fost transmise de tată în una dintre cele două familii, dar numai 36% în cealaltă.

'Ştim acum că, în anumite familii, majoritatea mutaţiilor ar putea veni de la mamă şi că, în altele, majoritatea pot veni de la tată, este surprinzător', spune Matt Hurles (Wellcome trust Sanger Institute, Cambridge, Marea Britanie), coautor al studiului.

'Rata mutaţiei este extrem de variabilă de la un individ la altul', subliniază profesorul Awadalla. Este vorba de o variabilitate care poate avea implicaţii în ceea ce priveşte diagnosticul medical, consideră cercetătorii, care subliniază necesitatea unor studii mai ample.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
de g
http://www.4run.ro/verdi.html
Fa abstractie de gunoaie, sobolani, ciini si aleraga.
Locatia de alergat numarul 83 - Parcul Verdi.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O mutaţie genetică s-ar afla în spatele preferinţei anumitor obezi pentru alimente grase (studiu) O mutaţie genetică rară pare să fie la originea preferinţei anumitor obezi pentru alimente bogate în grăsimi, potrivit unui studiu publicat marţi, unul dintre primele care pun în evidenţă rolul factorilor biologici în preferinţele noastre alimentare, informează AFP.
Descoperirea unei noi mutaţii genetice care predispune la Alzheimer O mutaţie genetică rară, legată de sistemul imunitar, predispune la îmbolnăvirea de maladia Alzheimer, la persoanele în vârstă, conform unui studiu islandez publicat în SUA, transmite AFP.
Predispoziţiile genetice la colesterol foarte ridicat sunt rare (studiu) Numai o mică parte din populaţia SUA, aproximativ 2 la sută, are o mutaţie genetică ce predispune la un colesterol foarte mare, conform celui mai extins studiu de secvenţiere genetică realizat vreodată, ale cărui rezultate au fost prezentate la conferinţa anuală a American College of Cardiology (ACC)...
Cercetătorii americani au descoperit o mutaţie genetică ce ar putea cauza obezitatea Cercetătorii Spitalului pentru copii din oraşul american Boston au identificat o cauză genetică a obezităţii severe care, deşi puţin frecventă, ridică noi întrebări asupra creşterii în greutate şi consumului de energie în cazul populaţiei obeze în general, scrie vineri publicaţia digitală spaniolă ABC...
LynparzaTM (Olaparib) aprobat in Uniunea Europeana ca primul medicament dintr-o noua clasa de molecule pentru tratamentul cancerului ovarian avansat la paciente cu mutatie genetica BRCA patogena LynparzaTM (olaparib) a primit in decembrie 2014 autorizatia de punere pe piata din partea Comisiei Europene. Acesta este primul tip de tratament de intretinere la paciente adulte cu recidiva de carcinom ovarian seros epitelial de grad inalt cu mutatia BRCA (germinala si/sau somatica), neoplazie de...
Mutaţii genetice responsabile de apariţia unei forme agresive de cancer, colangiocarcinomhepatic, descoperite de specialişti Specialişti români de la Institutul Clinic Fundeni au participat alături de specialişti americani şi singaporezi la un studiu în urma căruia au fost descoperite patru mutaţii genetice responsabile de apariţia unei forme agresive de cancer, colangiocarcinomhepatic, a anunţat luni, într-o conferinţă de...