Cele mai citite
 


Un filipinez cu înălţimea de aproape 60 de centimetri, declarat bărbatul cel mai scund din lume
luni, 13 iunie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Un filipinez care nu a mai crescut de la vârsta de doi ani şi a cărui înălţime este de aproape 60 de centimetri a fost declarat oficial omul cel mai scund din lume, duminică, la împlinirea vârstei de 18 ani, potrivit EFE şi AFP.
'El este în mod oficial omul cel mai scund din lume', a declarat Craig Glenday, din partea Guinness World Records.

Junrey Balawig, cel mai mare dintre cei patru copii ai familiei, abia poate merge din cauza unor complicaţii provocate de slaba sa dezvoltare. Medicii consultaţi nu au putut explica motivul încetării creşterii lui.

Tânărul şi-a sărbătorit titlul şi ziua de naştere cu rudele şi prietenii la Sindangan, pe insula Mindanao. El a primit un tort şi cadouri în bani şi a aplaudat surâzător, sprijinit de Craig Glenday.

'Suntem foarte mândri de el', a spus mama lui, Concepcion.

Junrey Balawig l-a detronat pe Khagendra Thapa Magar, din Nepal, înalt de 67 centimetri, proclamat omul cel mai scund din lume în octombrie 2010.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
de n
http://www.4run.ro/verdi.html
Fa abstractie de gunoaie, sobolani, ciini si aleraga.
Locatia de alergat numarul 83 - Parcul Verdi.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Circa 2.000 de nou-născuţi mor zilnic la nivel mondial Fiecare a treia naştere în lume nu beneficiază de asistenţă calificată, ceea ce duce la creşterea mortalităţii infantile şi la numeroase complicaţii la mame, relevă un recent raport al unor experţi ai organizaţiei britanice Save the Children, potrivit BBC Online.
Schimbare de sex la numai doi ani: un băieţel din Rusia a devenit fată Un băieţel de doi ani din regiunea Rostov /sudul Rusiei/, cu complicaţii severe la naştere, a devenit pentru totdeauna fată. După ce medicii i-au detectat un set de cromozomi de sex feminin, copilul a suferit recent o operaţie de schimbare de sex. Astfel, după doi ani de incertitudine, bebeluşul a devenit...
Va doriti copii sanatosi? Atentie la alimentatie in perioada sarcinii! Datoria de parinte nu ia nastere odata cu aducerea pe lume a copilului, ci inca din perioada de preconceptie, care va influenta atat evolutia ulterioara a sarcinii, cat si starea de sanatate a fatului si a mamei.
Complicaţiile legate de sarcină, naştere şi post-partum ucid zilnic circa 800 de femei şi 7.700 de nou-născuţi Aproximativ 800 de femei şi 7.700 de nou-născuţi mor zilnic în urma unor complicaţii legate de sarcină, naştere şi post-partum, a semnalat lui Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează EFE.
Studiu: Copiii instituţionalizaţi de la naştere prezintă un risc crescut de întârzieri importante în dezvoltare Copiii instituţionalizaţi încă de la naştere prezintă un risc crescut de întârzieri importante în dezvoltare, de la probleme psihiatrice, până la afectări ale dezvoltării cognitive, aceştia având probleme de discernământ, de control al impulsurilor şi de păstrare a amintirilor, relevă un studiu realizat...
Greutatea la naştere este şi ea un indice al sănătăţii din timpul vieţii De ce o persoană moare de tânără, iar alta trăieşte până la adânci bătrâneţi? Modul de viaţă şi factorii genetici joacă un rol esenţial, dar, susţine profesorul David Barker, un bun indice de apreciere a viitoarei sănătăţi este greutatea la naştere şi ce ne poate spune ea despre dezvoltarea intrauterină...