Cele mai citite
 


Al Bano a readus pe scena Sălii Palatului magia muzicii italiene
marţi, 14 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Legendarul cântăreţ italian Al Bano a adus din nou la Bucureşti magia celebrelor melodii italiene, întâmpinate cu aplauze frenetice de cei peste 3.000 de spectatori prezenţi duminică seara la Sala Palatului.
Spectacolul a început cu un incident, o parte dintre spectatori manifestându-şi nemulţumirea faţă de macaraua care susţinea una dintre camerele TVR şi le obtura vederea spre scenă. Pentru aplanarea incidentului a coborât de pe scenă şi Al Bano, care s-a interesat ce se întâmplă. Artistul le-a propus spectatorilor să rămână şi să cânte în mijlocul lor.
După rezolvarea primului incident a apărut un al doilea, când artistul a întrebat publicul dacă îi place muzica italiană. Deşi marea majoritate au răspuns cu aplauze, au apărut totuşi şi câteva voci care i-au cerut să lase volumul din boxe mai încet "fiindcă nu se înţelege nimic".
"În 15 ani de când vin în România este prima dată când mi se întâmplă asta", a spus artistul şi a început să cânte live, fără acompaniamentul orchestrei şi fără microfon.
Performanţele sale au fost primite cu ropote de aplauze de public iar artistul şi-a continuat spectacolul cu volum în boxe mai scăzut.
Spectacolul, în care publicul a putut asculta peste 25 de piese, a început cu un Al Bano care a urcat pe scenă pe acordurile melodiei "Nel Sole", întâmpinată aplauze de public.
După prima melodie, Al Bano a scos o foaie din buzunar şi a început să citească, în limba română: "Bună seara. Primul meu concert la Bucureşti a fost aici, în această sală. Am avut o mare emoţie atunci şi am mare emoţie şi astăzi. Muzica este un bun medicament şi astă seară, datorită muzicii, ne va fi tuturor mai bine. Mulţumesc". Cuvintele sale au fost primite cu multe zâmbete şi aplauze de toţi cei prezenţi la spectacol.
Au urmat apoi hituri mai vechi sau mai noi, savurate de spectatori cu aceeaşi intensitate de la început până la sfârşit. Dacă cei mai mulţi au preferat să asculte şi să fredoneze versurile melodiilor aşezaţi pe scaune, din sală nu au lipsit şi perechi mai îndrăzneţe, care au schiţat paşi de dans pe acordurile unor melodii precum "Angeli", "Mattino", "Nostalgia Canaglia", "Volare", "Pensano a te", "Ragazzo che Sorride", "La canzone di Maria" sau "Ave Maria".
Pe scenă, împreună cu Al Bano, a urcat şi invitata acestuia, Paula Seling. Ea a interpretat alături de artistul italian melodiile care l-au făcut pe el celebru alături de Romina Power. Astfel, publicul a putut reasculta melodii precum "Ci sara", "Sempre, sempre", "Liberta", "Felicia" sau "Sharazan".
La final, Al Bano a revenit pe scenă pentru alte două melodii, "Nessun Dorma" şi "E la mia vita", care au semnat sfârşitul concertului.
Spectacolul, care a durat peste două ore şi jumătate, s-a încheiat cu un Al Bano asaltat de fanii amatori de autografe, care au urcat pe scenă. AGERPRES/(AS - Petronius Craiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Turneul Synergy 2011 a debutat cu un concert susţinut la Bucureşti Rick Condit, saxofonistul Ellei Fitzgerald, şi Luiza Zan, vocea jazz-ului românesc, au susţinut, joi, primul concert din Turneul Synergy 2011, care are în program, în perioada 2-15 iunie, spectacole în alte patru oraşe din România - Braşov, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureş şi Sibiu.
Concert caritabil Ronan O'Hora, în sprijinul Secţiei de neonatologie a Spitalului 'Marie Curie' Bucureşti, 16 nov /Agerpres/ - Renumitul pianist britanic Ronan O'Hora, care se află pentru prima dată în România, va susţine un recital extraordinar de pian în scopuri caritabile, pe 25 noiembrie, în sala 'Mihail Jora' a Societăţii Române de Radio, informează un comunicat transmis, marţi, AGERPRES,...
Concert caritabil Ronan O'Hora, în sprijinul Secţiei de neonatologie a Spitalului 'Marie Curie' Bucureşti, 16 nov /Agerpres/ - Renumitul pianist britanic Ronan O'Hora, care se află pentru prima dată în România, va susţine un recital extraordinar de pian în scopuri caritabile, pe 25 noiembrie, în sala 'Mihail Jora' a Societăţii Române de Radio, informează un comunicat transmis, marţi, AGERPRES,...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA Hisham Tageldin Mohamed Osman, medic sudanez în Bulzeştiul lui Marin Sorescu Hisham Tageldin Mohamed Osman are 43 de ani, este din Sudan şi este medic de familie în satul Frăţila, care aparţine de comuna lui Marin Sorescu, Bulzeşti (Dolj). Medicul sudanez, cu nume prea dificil pentru oamenii din Bulzeşti care îl sună în permanenţă pentru probleme de sănătate, a ajuns să lucreze...
Universităţile de medicină din România atrag tot mai mulţi studenţi din UE Tot mai mulţi aspiranţi la studii de medicină care nu găsesc locuri în Germania sau Austria sunt atraşi de universităţi din România, precum cele din Timişoara, Cluj sau Bucureşti. Acestea au descoperit de multă vreme în studenţii străini o sursă de venit. Taxele de studii sunt aici între 3.000 şi 5.000...