Cele mai citite
 


Aproape 7.000 de refugiaţi sirieni în Turcia (agenţie)
marţi, 14 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sosirea refugiaţilor sirieni care fug din calea violenţelor comise în ţara lor s-a intensificat în ultimele 24 de ore, ultimul bilanţ menţionând cifra de 6.817 de persoane instalate în taberele de corturi ridicare în sudul Turciei, a informat luni agenţia de presă Anadolu citată de AFP.
Ultima cifră publicată duminică de agenţia Anadolu era de 5.051 refugiaţi în Turcia.

De la începutul săptămânii trecute, sute de refugiaţi sirieni s-au îndreptat în fiecare zi spre provincia de frontieră Hatay, fugind din calea violenţelor comise de trupele loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Aceştia vin mai ales din oraşul Jisr al-Shugour, situat la o distanţă de aproximativ 40 km de Turcia, unde forţele siriene au pătruns duminică pentru a 'alunga grupurile armate'.

Refugiaţii sunt cazaţi în patru tabere de corturi din Hatay, instalate de Semiluna Roşie din Turcia.

Turcia nu-şi va închide porţile în faţa fraţilor sirieni, declarase premierul Recep Tayyip Erdogan.

Autorităţile au instalat sâmbătă un mic spital de campanie la Yagladadi, prima şi cea mai mare din cele patru tabere, pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.AGERPRES/(Elena Dumbravă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bilanţ DSU: Aproape 8 milioane de români au beneficiat anul trecut de asistenţă în situaţii de urgenţă Aproape 8 milioane de români au beneficiat, în anul 2015, de asistenţă din partea structurilor coordonate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit bilanţul activităţii prezentat joi de secretarul de stat în MAI Raed Arafat.
Bilanţ IGSU: 859 situaţii de urgenţă pe zi, gestionate în medie în primul trimestru al anului Pe parcursul primului trimestru al anului 2014, la nivel naţional, serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă au gestionat 77.282 situaţii de urgenţă, în medie 859 pe zi, în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, cele mai multe intervenţii fiind înregistrate în Capitală...
MAI - bilanţ la jumătatea anului: Aproape 25.000 de evenimente de amploare - gestionate; peste 4.500 de persoane - salvate Aproape 25.000 de evenimente publice de amploare au fost gestionate de MAI în prima jumătate a anului 2016, iar peste 4.500 de persoane au fost salvate din situaţii de urgenţă, dintre acestea - aproape 500 fiind copii, informează Ministerul de Interne.
România va ajuta Turcia cu 100 de corturi; 100 de răniţi şi mutilaţi din Libia trataţi în România România va ajuta Turcia cu 100 de corturi, în valoare de 250.000 de lei, iar 100 de răniţi sau mutilaţi din Libia, triaţi în ţara din Africa de medicii români, vor fi trataţi în spitalele din România, a decis joi Executivul, reunit în şedinţă specială
Caraş-Severin: Bilanţ la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, prefectul Octavian Ţunea, a precizat marţi, la şedinţa de bilanţ a ISU, că pompierii militari şi-au făcut pe deplin datoria anul trecut, în ciuda reducerilor de personal şi a constrângerilor bugetare.
Caraş-Severin: Numărul situaţiilor de urgenţă s-a dublat în 2012, faţă de anul precedent La nivelul judeţului Caraş-Severin, numărul situaţiilor de urgenţă a crescut, în 2012, cu 103,6% faţă de anul precedent, a declarat marţi, col. Titus Susan, la şedinţa de bilanţ a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al judeţului Caraş-Severin.