Cele mai citite
 


Bacău : Numărul de telefon gratuit, instalat pentru sesizarea reclamaţiilor la Spitalul judeţean de urgenţă, nu are căutare
marţi, 14 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul de telefon gratuit 0800.801.805, lansat pe 12 iunie pentru ca pacienţii nemultumiţi de felul în care sunt trataţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău să poată face uşor şi eficient o sesizare directă conducerii acestei unităţi medicale, a rămas, încă, nefolosit.
,,Până luni, s-au înregistrat doar cele 25 de apeluri-test efectuate pentru a vedea dacă numărul functionează, asta în ciuda fluturaşilor şi anunţurilor prin presa locală ori instalate pe toate coridoarele spitalului", a declarat pentru Agerpres Lucian Şova, preşedintele Consiliului de Administraţie al SJU.
Potrivit acestuia, motivele care stau la baza neutilizării numărului gratuit ar fi ,,ineditul unui asemenea serviciu, fapt ce creează încă o stare de neîncredere în rândul pacienţilor ori rudelor acestora în ceea ce priveşte rezolvarea doleanţelor formulate. Am aflat, vorbind cu bolnavii şi frica acestora că ar putea fi trataţi mai rău de către personalul medical reclamat".
,,Nu renunţăm la iniţiativă şi vom începe o nouă campanie de informare, astfel încât băcăuanii să ştie că apelurile primite pe linia telverde vor fi înregistrate şi monitorizate, reclamaţiile lor urmând să fie soluţionate cu promptitudine, dându-le asigurări că vom supraveghea, direct, calitatea actului medical în ceea ce îi priveşte", a precizat Lucian Şova.
Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, instituţie în administrarea căreia se află SJU, a declarat luni, pentru Agerpres, că săptămânal va analiza cu administratorii spitalului ,,lista cuprinzând cele mai semnificative mesaje înregistrate pe telverde referitoare la comportamentul angajaţilor din spital, dar şi la calitatea serviciilor medicale" şi va dispune ,, cu maximă promptitudine măsurile şi acţiunile ce se impun".
,,Voi supraveghea personal, de acum, activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău pentru că mi se pare de neconceput ca pe fondul problemelor, reale ori artificiale din sistem, oamenii bolnavi să fie neglijaţi sau lăsaţi singuri cu durerile lor", a mai precizat Benea. AGERPRES(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Simulare a unei intervenţii în caz de cutremur la Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău Un exerciţiu în cursul căruia a fost vizat modul de acţiune în cazul unui cutremur s-a desfăşurat, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Bacău, cu participarea a mai mult de 150 de cadre medicale, dar şi a pacienţilor a căror stare de sănătate le-a permis sa fie prezenţi la această simulare...
Bacău: Protestul medicilor şi Ziua Sănătăţii au dus la aglomerarea unităţilor de urgenţe Unităţile de urgenţă din spitale sunt supraaglomerate, bolnavii care nu au posibilităţi financiare pentru a suporta integral costul medicamentelor şi consultaţiilor fiind nevoiţi să apeleze la aceste servicii medicale bugetare a căror menire este de a salva vieţi aflate în mare pericol.
Bacău: Premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă - un medic francez operează în secţia de urologie, modernizată Doctorul Patrice Brun, de la Spitalul Sens, situat lângă Paris, a efectuat, în această săptămână, mai multe operaţii din patologia urologică, premiere la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Bacău, înregistrând însă, prin prezenţa sa, şi cea dintâi participare directă a unui specialist de peste hotare la...
Bacău: O fetiţă de un an şi patru luni, moartă din cauza unei viroze netratate Rezultatele necropsiei efectuate de medicii legişti în cazul fetiţei în vârstă de un an şi patru luni, care a murit duminică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, au atestat faptul că "decesul a survenit din cauza unei pneumopatii virale netratate la timp", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Mirela...
Bacău: Sărmăluţe şi cozonac pentru bolnavii care au petrecut Revelionul în spital Meniul de Revelion al celor aproape 200 de bolnavi ce şi-au petrecut noaptea dintre ani internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, deşi nu atât de bogat ca în alte prilejuri de sărbătoare, nu a fost, totuşi, lipsit de alimente gustoase specifice momentului.
Bacău: Prelevare de ficat şi rinichi de la un bărbat în moarte cerebrală O echipă de specialişti din Bucureşti, Iaşi şi Bacău au finalizat, miercuri, prima prelevare de organe realizată în acest an la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.