Cele mai citite
 


Profesorilor din Spania li s-ar putea garanta vaccinarea împotriva gripei A
marţi, 28 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Madrid, 28 iul /Agerpres/ - Ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez, va transmite comisiei de sănătate publică recomandarea făcută de ministrul educaţiei, Angel Gabilonda, ca profesorii să fie incluşi în grupurile de risc ale persoanelor care ar putea beneficia de garanţia vaccinării împotriva gripei A, informează marţi Efe.

Informaţia de marţi vine după ce luni, ministrul Jimenez declara în faţa Congresului Deputaţilor că Spania a achiziţionat 37 de milioane de doze de vaccin împotriva gripei A, destinate şi garantate grupurilor de risc - femeile însărcinate, copiii de până în 14 ani şi bolnavii cronic, ca şi angajaţii serviciilor de bază ori personalului sanitar.

În Spania nu se vor închide şcoli în caz de contagiere cu gripa A, şi nici nu se va amâna începutul anului şcolar, a ţinut să asigure dna ministru Jimenez, la finalul întâlnirii cu colegul Gabilondo, precizând că înainte de sfârşitul lunii viitoare, asociaţiile de părinţi vor fi convocate pentru a-i informa pe aceştia asupra liniilor de acţiune în şcoli în condiţiile extinderii bolii.AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS spune că producţia vaccinului împotriva gripei porcine va începe în câteva săptămâni Geneva, 4 mai /Agerpres/ - Unele firme de medicamente vor începe în câteva săptămâni să producă vaccinuri pentru epidemia de gripă împotriva noii varietăţi de virus care s-a răspândit în întreaga lume, a declarat, vineri, un oficial de rang înalt din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat...
Spania testează clinic vaccinul gripei A pe 400 de copii Agenţia spaniolă pentru medicamente şi produse sanitare a autorizat încercări clinice imediate ale vaccinului gripei A pe 400 de copii cu vârste cuprinse între şase luni şi 17 ani, a anunţat marţi ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.
Gripa A: bolnavii cronici, femeile însărcinate şi personalul medical, categorii prioritare pentru vaccinare Bruxelles, 25 aug /Agerpres/ - Persoanele care suferă de mai mult de 6 luni de maladii cronice, femeile însărcinate şi personalul medical sunt grupurile care trebuie vaccinate cu prioritate pentru virusul A/H1N1, conform unei decizii comune luate marţi de experţii din cele 27 de state membre ale Uniunii...
Noi cazuri de îmbolnăvire cu A/H1N1, depistate săptămâna trecută Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a raportat încă 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 depistate în săptămâna 17-23 august.
Galaţi: Numărul cazurilor de gripă nouă din judeţ a ajuns la cinci Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Mihaela Debita, a anunţat, marţi, că numărul cazurilor de gripă nouă în judeţ a ajuns la cinci, după ce au fost confirmate alte două cazuri de îmbolnăvire cu virusul A(H1N1).
Brazilia: 368 de decese legate de gripa porcină (Ministerul Sănătăţii) Brazilia, 19 aug /Agerpres/ - Un număr de 368 de persoane au murit de gripă porcină în Brazilia între 25 aprilie şi 15 august, potrivit ultimului bilanţ comunicat marţi de Ministerul brazilian al Sănătăţii, citat de AFP.