Cele mai citite
 


Explozie a unei bombe în sud-estul Turciei, soldată cu 11 răniţi
marţi, 14 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O bombă a explodat în sud-estul Turciei duminică seara, rănind 11 persoane care sărbătoreau victoria candidaţilor kurzi în alegerile parlamentare, au informat surse din cadrul forţelor de securitate şi spitaliceşti, relatează luni Reuters.
Explozia a avut loc în jurul orei 20.00 GMT duminică, la scurt timp după anunţarea rezultatelor electorale, în provincia Sirnak, lângă graniţa cu Irakul.

Şase persoane rănite, care primesc îngrijiri medicale într-un spital din apropiere, se află într-o stare gravă.

Deocamdată nu şi-a asumat nimeni responsabilitatea pentru explozia produsă în principala regiune kurdă, scena unui conflict separtist care durează de peste 27 de ani. Peste 40.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în acest conflict după începerea insurecţiei Partidului Muncitorilor din Kurdistan /PKK/ în 1984.

Candidaţii kurzi au obţinut 36 din cele 550 de locuri din Parlamentul turc.

Potrivit ultimelor rezultate preliminare, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării /AKP/ al premierului lui Recep Tayyip Erdogan a obţinut 49,9% din voturi, sau 326 de locuri în Parlament, sub numărul de 330 de locuri necesare pentru un referendum, şi mai puţine decât cele 331 de locuri din totalul de 550 pe care le-a deţinut în ultimul legislativ.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Prahova: Explozie la un liceu din Ploieşti, elevii nu sunt în stare gravă Cei cinci elevi ai Liceului Auto din Ploieşti răniţi, marţi dimineaţă, în urma exploziei unei sobe nu sunt în stare gravă, aceştia urmând a fi supuşi unor investigaţii mai amănunţite.
Braşov: Doi dintre răniţii în explozia de la fabrica de pâine internaţi la ATI, în stare gravă, dar stabilă Starea celor doi răniţi în urma exploziei de săptămâna trecută de la o fabrică de pâine din Braşov, o femeie de 51 de ani şi un bărbat de 46 de ani, internaţi la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, este gravă, a declarat pentru AGERPRES managerul spitalului, dr. Daniela...
Adulţii răniţi în explozia conductei de apă termală din Satu Mare sunt în stare gravă Cei doi adulţi, soţ şi soţie, care au fost răniţi în explozia de la ştrandul din comuna sătmăreană Acâş sunt în stare gravă, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, Adrian Stănculea.
Spitalul de Arşi: Una din pacientele din R. Moldova a fost detubată, celelalte două - în stare gravă Una dintre pacientele rănite în incendiul care a avut loc într-o cafenea din Chişinău a fost detubată, iar celelalte două continuă să fie în stare gravă şi foarte gravă.
Argeş: Unul dintre cei doi oameni răniţi grav în urma exploziei unui cazan a murit Una dintre cele două persoane din comuna argeşeană Arefu care au fost rănite joi, în urma exploziei unui cazan cu aburi, a murit înainte de a ajunge la spital, cealaltă victimă fiind internată în stare gravă.
Spitalul Bagdasar-Arseni: 6 răniţi în Colectiv - în stare gravă, foarte gravă şi critică Treisprezece răniţi în clubul Colectiv se află internaţi la Spitalul Bagdasar-Arseni, dintre care şapte sunt pe Secţia de chirurgie plastică, având stare bună, iar alţi şase - în stare gravă, foarte gravă şi critică - la Terapie Intensivă, a declarat miercuri pentru AGERPRES medicul Mircea Carantino...