Cele mai citite
 


Galaţi: Peste 1.800 locuri fără taxă, la Universitatea 'Dunărea de Jos'
luni, 13 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Galaţi, 13 iun/Agerpres/- Universitatea 'Dunărea de Jos' din Galaţi scoate în acest an la concurs 1.855 de locuri la buget şi alte 1.995 la taxă, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Luiza Şerbănescu.
Potrivit acesteia, cele mai multe locuri bugetate, 260, sunt la Facultatea de Mecanică, iar cele mai puţine, 26, la Facultatea de Arte. La taxă, cele mai multe locuri, 470, sunt la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor iar cele mai puţine, zece, la Facultatea de Arhitectură Navală. Dintre locurile bugetate, 15 locuri sunt rezervate candidaţilor romi, trei la Facultatea de Medicină şi Farmacie, cinci la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor şi şapte la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice.
Înscrierile vor începe pe 11 iulie, urmând ca locurile rămase neocupate să fie scoase la concurs în sesiunea din septembrie. Taxa de înscriere este de 100 lei la fiecare facultate pentru care optează candidatul şi se achită la sediul facultăţii respective, la depunerea dosarului.
Şerbănescu a spus că pentru al treilea an consecutiv Universitatea 'Dunărea de Jos' păstrează taxele de studiu la acelaşi nivel. La cursurile universitare de zi, majoritatea facultăţilor cer 2.200 lei pe an, excepţie făcând Facultatea de Medicină şi Farmacie, care practică un tarif de 3.000 lei la specializările Medicină şi Medicină dentară, 3.500 de lei la specializarea Farmacie şi numai 2.000 lei la specializarea Asistenţă medicală generală / Moaşe.
Cele patru facultăţi care organizează cursuri la formele ID / IFR (Economie şi Administrarea Afacerilor, Litere, Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, Mecanică) percep aceeaşi taxă de 2.200 lei pe an.
Aceeaşi sumă se achită şi pentru un an de masterat la facultăţile de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, Istorie Filosofie şi Teologie, Ştiinţe şi Mediu, Educaţie Fizică şi Sport, Automatică-Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Metalurgie, Ştiinţa Materialelor şi Mediu, Mecanică, precum şi Facultatea de Inginerie Brăila. Taxe mai mari la masterat percep Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, cu 2.600 lei pe an, Facultatea de Litere şi Facultatea de Arhitectură Navală, fiecare cu câte 3.300 lei pe anul de studiu. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Studenţii admişi la Facultatea de Medicină vor plăti o taxă de 5.000 lei Senatul Universităţii Dunărea de Jos Galaţi a stabilit valoarea taxelor pe care studenţii le vor plăti în anul universitar 2012-2013, cele mai mari fiind practicate la Facultatea de Medicină şi Farmacie, unde studenţii din anul întâi vor plăti 5.000 lei.
Înscrierile pentru concursul de admitere la Universitatea 'Dunărea de Jos' din Galaţi încep de luni Înscrierile pentru concursul de admitere la Universitatea ''Dunărea de Jos'' din Galaţi vor începe de luni, 11 iulie, a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă purtătorul de cuvânt al instituţiei, Luiza Şerbănescu.
Galaţi: Universitatea Dunărea de Jos mai are doar 382 de locuri la buget Galaţi, 7sep /Agerpres/- Candidaţii care se vor înscrie la cea de-a doua sesiune de admitere la Universitatea Dunărea de Jos Galaţi vor avea la dispoziţie 382 de locuri la buget şi 948 cu taxă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Luiza Şerbănescu.
Galaţi: Peste 2.000 de locuri pentru masterat, la Universitatea Dunărea de Jos Galaţi, 17 sep /Agerpres/- Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi scoate la concurs 770 de locuri la buget şi 1.360 la taxă pentru ciclul de studii universitare de master, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Bogdan Nistor.
Galaţi: Peste 1.500 de locuri la buget şi taxă pentru admiterea din septembrie la Universitatea Dunărea de Jos Universitatea Dunărea de Jos are disponibile 715 locuri la buget, dintre care opt pentru romi, şi 871 cu taxă pentru admiterea din septembrie la ciclul de studii universitare de licenţă, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Bogdan Nistor.
Galaţi: Universitatea Dunărea de Jos mai are 355 de locuri libere la buget Dintre cele 1.855 de locuri la buget pentru ciclul de studii universitare de licenţă au fost ocupate 1.500, în urma încheierii sesiunii din iulie a Admiterii 2011 la Universitatea Dunărea de Jos, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei de învăţământ superior, Luiza Şerbănescu...