Cele mai citite
 


Incendiile devastatoare din Arizona cuprind tot mai mult teren
marţi, 14 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Incendiul care a afectat în ultimele zile Arizona se pregăteşte să depăşească graniţele acestui stat, îndreptându-se spre centrul statului New Mexico. Din cauza norului dens de fum, care provoacă usturimi la nivelul ochilor şi senzaţie de arsură pe căile respiratorii, autorităţile au fost nevoite să-i avertizeze inclusiv pe locuitorii din Albuquerque cu privire la posibilele probleme respiratorii, transmite duminică AP.
Focul, extins pe o suprafaţă de 1075 de kilometri pătraţi, nu mai reprezintă, de sâmbătă, o problemă doar pentru statul Arizona. Flăcările au început să se extindă dincolo de graniţă, incendiile de pădure fiind în continuare necontrolate. Din acest motiv, oficialităţile s-au temut de faptul că o posibilă revenire a rafalelor de vânt dinspre sud-vest ar putea ameninţa iar comunităţile mici din munţi, care au scăpat aproape neatinse în urma intervenţiilor pompierilor, de acum câteva zile.

Cantitatea de funingine detectată în fumul din zona Arizonei era, sâmbătă, de 20 de ori mai mare decât limitele impuse de standarde federale din domeniul sănătăţii. Totuşi, cantitatea de funingine a scăzut faţă de ziua anterioară, când se înregistrase un nivel de 40 de ori mai mare decât limita legală.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ioan Lascăr: Toţi pacienţi sunt rezolvaţi chirurgical; gravitatea este dată de arsura inhalatorie Profesorul Ioan Lascăr a declarat vineri că problemele chirurgicale ale răniţilor în incendiul de la clubul Colectiv au fost rezolvate, gravitatea stării lor de sănătate fiind dată de arsura inhalatorie.
Pacientul care trebuia transferat la un spital din Israel rămâne în ţară deoarece transportul ar putea fi periculos Pacientul Daniel Ciobanu, rănit în incendiul din club Colectiv, care trebuia transferat în cursul zilei de joi la un spital din Israel, va rămâne în ţară, deoarece transportul ar putea fi prea periculos în cazul lui, a anunţat vineri directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu.
Arafat: Intervenţia perfectă în cazul dezastrelor nu există; jurnalistul Ian Cameron: Detaliile importante - în zonele "gri" Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, joi, referindu-se, în special, la cazul Colectiv, că nu există intervenţii "perfecte" în cazul incidentelor cu victime multiple, dar evaluarea ulterioară trebuie să ducă la îmbunătăţirea procedurilor în aceste situaţii.
Incendii, explozii produse în spitale, unităţi farmaceutice - cronologie 2010-2015 Un incendiu de proporţii s-a produs joi, 19 noiembrie, la un spital din oraşul Simeria, judeţul Hunedoara. Potrivit primarului oraşului, Emil Râsteiu, incendiul s-a manifestat la etajul unu al clădirii spitalului. Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate
Pacientul rănit în Colectiv, internat la Spitalul Floreasca, a murit Pacientul rănit în incendiul din clubul Colectiv, internat la Spitalul Floreasca, a murit luni, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a unităţii medicale, prof. dr. Ioan Lascăr.
Explozii, incendii produse în şcoli, centre comerciale, depozite şi alte clădiri - cronologie (2012-2016) O explozie urmată de un incendiu a avut loc la 5 iunie 2016, în incinta târgului de vechituri, din zona Văii Cascadelor, în sectorul 6 al Capitalei, în urma căreia şapte persoane s-au ales cu arsuri. Oficiali ISU au precizat că explozia a fost cauzată de o butelie, într-un spaţiu improvizat unde se servea...