Cele mai citite
 


Represiunea din Siria 'crează o ameninţare pentru stabilitatea regională', afirmă Parisul
marţi, 14 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Represiunea din ultimele zile din Siria, care a provocat deplasarea a numeroşi civili către Turcia vecină, 'crează o ameninţare pentru stabilitatea regională', a estimat duminică Ministerul francez de Externe, condamnând recurgerea la arme grele la Jisr al-Choughour, informează luni AFP.
'Franţa condamnă ferm continuarea într-un mod din ce în ce mai brutal a represiunii în Siria, între care şi folosirea de arme grele la Jisr al-Choughour, în momentul în care numeroşi civili fug de represiune căutând refugiu în Turcia', a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al ministerului, Bernard Valero.

'Această situaţie inacceptabilă, care creşte bilanţul victimelor civile în Siria, crează o ameninţare pentru stabilitatea regională. Ea trebuie să înceteze', a adăugat oficialul francez.

'Autorităţile siriene trebuie să acorde accesul imediat şi necondiţionat Comitetului Internaţional al Crucii Roşii /CICR/ şi altor agenţii umanitare', a cerut purtătorul de cuvânt.

Franţa încearcă de mai multe săptămâni împreună cu alte ţări europene să obţină o declaraţie a Consiliului de Securitate al ONU care să condamne represiunea din Siria. Parisul s-a lovit până în prezent de o ameninţare cu veto a Rusiei pentru care criza din Siria nu reprezintă o ameninţare pentru stabilitatea regională.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Principesa Margareta, la cea de-a 32-a Conferinţă Internaţională a Crucii Roşii de la Geneva Principesa Margareta participă, în calitate de preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, la lucrările celei de-a 32-a Conferinţe Internaţionale a Crucii Roşii, care se desfăşoară la Geneva.
Gala Crucii Roşii: 31.000 de euro strânşi la a IX-a ediţie a evenimentului Nu mai puţin de 31.000 de euro au fost strânşi la cea de-a IX-a ediţie a Galei Crucii Roşii, desfăşurată vineri la Televiziunea Română, din donaţii prin SMS şi apeluri telefonice şi din donaţiile partenerilor şi sponsorilor, pentru continuarea proiectului "Puncte de prim ajutor în zone izolate", informează...
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
(Corespondenţă) Marile ţări europene încep să se opună recomandărilor venite de la Bruxelles /revista presei spaniole/ Madrid, 3 iun - Corespondentul Agerpres, Ruxandra Constantinescu, transmite: Marile ţări europene se opun numeroaselor recomandări venite de la Bruxelles în privinţa chestiunilor economice, Mariano Rajoy a numit-o pe vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria coordonatoarea politicii economice, iar ma...
Sălaj: Directoare Crucii Roşii a demisionat din PSD, piezându-şi funcţia de consilier judeţean Lorena Filip, directoarea filialei Sălaj a Crucii Roşii, a demisionat din PSD, partid pe lista căruia a ajuns consilier judeţean, renunţarea la calitatea de membru de partid determinând şi pierderea calităţii de ales local.