Cele mai citite
 


Un copil din Thailanda s-a născut infectat cu noul virus gripal
marţi, 28 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina, Pediatrie
 

Bangkok, 28 iul /Agerpres/ - Un copil din Thailanda s-a născut cu gripa A (H1N1), el contractând virusul gripal în pântecul mamei, au anunţat marţi autorităţile de sănătate din această ţară, informează Reuters.

Bebeluşul s-a născut prematur, sâmbătă, când medicii au decis să-l aducă pe lume prin operaţie cezariană în a şaptea lună de sarcină a mamei sale, o tânără de 24 de ani infectată cu noul virus gripal.

”Starea bebeluşului este stabilă. Acum încercăm să descoperim cum a fost infectat. Acesta este singurul caz de contaminare de la mamă la făt pe care l-am avut”, a declarat doctorul Suriya Coohahrat, un înalt oficial de sănătate din provincia Ratchaburi, acolo unde femeia a fost pentru prima dată internată.

Mama se află în continuare în spital, fiind foarte bolnavă.

Trei cazuri de transmitere a virusul gripal A (H1N1) de la mamă la copil au mai fost înregistrate în SUA, potrivit unui alt doctor citat de presa locală.

În Thailanda erau înregistrate până la 22 iulie 44 de decese cauzate de noul virus gripal şi peste 6.700 de îmbolnăviri, cel mai ridicat număr din sud-estul Asiei.

Potrivit unui ziar local, Ministerul Sănătăţii Publice va anunţa miercuri creşterea la 66 a numărului persoanelor decedate din cauza gripei A (H1N1).AGERPRES/(Ionuţ Mareş)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Măsuri pentru prevenirea gripei porcine Giurgiu, 19 mai /Agerpres/ - Toate cazurile de infecţii respiratorii sau gripă umană sunt raportate zilnic la Autoritatea de Sănătate Publică Giurgiu pentru a avea un tablou exact al eventualelor situaţii de îmbolnăvire cu noul virus al gripei porcine.
Alte două cazuri cu virus gripal A/H1N1, confirmate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă de la Institutul Cantacuzino a confirmat joi dimineaţă încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.
Suceava: Al doilea caz în judeţ de deces cauzat de gripa porcină Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din zona Vatra Dornei, diagnosticat cu gripă cu virus AH1N1, ce prezenta afecţiuni cronice asociate, a murit în Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES, joi, de Biroul de presă al DSP Suceava.
Pistol (CNSCBT): Nu avem gripă porcină; cele 12 persoane care au murit - confirmate cu virus gripal sezonier Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a afirmat joi că în România nu există gripă porcină, precizând că cele 12 persoane care au murit în ultima săptămână au fost confirmate cu virus gripal sezonier.