Cele mai citite
 


Airbus îşi dezvăluie viziunea despre avionul viitorului
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Altfel de medicina
 

Pasagerii avioanelor din 2050 vor fi capabili să le citească copiilor de acasă poveşti înainte de culcare sau să participe la întâlniri virtuale de afaceri la 10.000 de metri deasupra solului, susţine Airbus, care şi-a prezentat viziunea asupra avionului viitorului înaintea show-ului aviatic de la Paris, de săptămâna viitoare, relatează Daily Telegraph în ediţia de marţi.

Compania şi-a imaginat un avion în care, indiferent de cât ar fi plătit călătorii pe bilet, aceştia s-ar simţi răsfăţaţi în interiorul lui. De fapt, clasele vor intra în istorie; vor exista în schimb zone personalizate, adaptate cerinţelor pasagerilor individuali.

De asemenea, călătorii nu se vor mai simţi 'prizonieri' într-un tub întunecat, ci vor avea partide de vederi panoramice ale cerului şi ale lumii de jos.

Oboseala resimţită de pasageri în timpul zborului va fi şi ea de domeniul trecutului, în condiţiile în care avionul va fi dotat cu un spaţiu de 'vitalizare', care le va permite oamenilor să-şi 'reîncarce bateriile', ca să ajungă odihniţi la destinaţie.

Starea de bine va fi îmbunătăţită cu ajutorul aromaterapiei, ceea ce va face ca aerul stătut din interiorul avionului să fie înlocuit de unul plin de arome, la care se adaugă antioxidanţi şi vitamine.

De asemenea, nu va mai exista un scaun-tip pentru toţi pasagerii, ci unul potrivit corpului lor. Scaunele nu vor aplica doar acupunctura, ci se vor folosi de căldura generată de pasageri pentru a asigura o parte din energia necesară aeronavei.

Airbus crede, de asemenea, că avionul viitorului nu va mai fi izolat de sol, ci va exista o zonă interactivă care va folosi holograme pentru ca pasagerii să poată juca, spre exemplu, o partidă de golf virtual sau chiar să probeze haine într-o cabină de probă virtuală.

Datorită utilizării de materiale noi, avionul va fi mai uşor, va consuma mai puţin combustibil şi va fi cu mult mai puţin poluant decât aeronavele de azi. AGERPRES / (Ana Bîgu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
REDENSITY EYES castiga trofeul pentru cel mai bun filler dermal la AMEC Paris 2014 Catalina Grama, Mirela Bucovicean, Amalia Enache si Simona Patruleasa au descoperit secretul unui ten fresh si plin de vitalitate. Redensity Eyes, inovatia majora a Laboratoarelor TEOXANE pentru tratamentul cearcanelor a castigat anul acesta trofeul pentru cel mai bun filler dermal in cadrul...
Virtuţile vitaminelor şi riscurile antioxidanţilor puse la îndoială Paris, 17 oct /Agerpres/- Pericolul oxidanţilor şi virtuţile vitaminelor în neutralizarea acestora şi în îmbunătăţirea stării de sănătate sunt puse la îndoială de numeroase studii, multe dintre ele prezentând riscurile consumului acestor nutrienţi în exces, se precizează într-un articol publicat de AFP...
Suplimentele de vitamine scurtează viaţa (experţi) Eventualele beneficii şi prejudicii pentru sănătate ale suplimentelor de vitamine fac obiectul unor polemici de mai mult timp. Unii experţi consideră că produsele alimentare din zilele noastre nu ne pot furniza cantitatea necesară de oligoelemente şi se impune consumul unor suplimente de vitamine în...
MIERE SI SCORTISOARA, UN REMEDIU NATURAL MIRACULOS Folosite separat, atat mierea, cat si scortisoara au proprietati excelente de vindecare, datorate multitudinii de elemente pe care le contin fiecare: vitamine, substante minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanti.
Stilul vegan - un mod de viaţă Într-o lume în care suntem cu toţii pe fugă, în care mâncăm de multe ori haotic, negândindu-ne la urmări şi punându-ne singuri în pericol sănătatea, există şi oameni care au decis să aleagă un stil de viaţă sănătos, care îi poate defini din toate punctele de vedere.
Explozii, incendii produse în şcoli, centre comerciale, depozite şi alte clădiri - cronologie (2012-2016) O explozie urmată de un incendiu a avut loc la 5 iunie 2016, în incinta târgului de vechituri, din zona Văii Cascadelor, în sectorul 6 al Capitalei, în urma căreia şapte persoane s-au ales cu arsuri. Oficiali ISU au precizat că explozia a fost cauzată de o butelie, într-un spaţiu improvizat unde se servea...