Cele mai citite
 


Bacteria Eceh: nou deces în Germania, bilanţ de 36 de morţi în Europa
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bacteria E. coli enterohemoragică (Eceh) a mai făcut o victimă în Germania, numărul total al deceselor provocate de epidemie fiind de 35 în această ţară şi de 36 în Europa, potrivit unui bilanţ publicat luni, relatează AFP.
În total, 3.228 persoane s-au îmbolnăvit în Germania din cauza bacteriei Eceh, iar 35 au murit, potrivit unui nou bilanţ publicat de Institutul federal sanitar Robert Koch (RKI).

'De câteva zile, numărul de noi cazuri de îmbolnăviri cu Eceh sau SHU (sindrom hemolitic şi uremic) comunicat institutului RKI este în scădere netă', adaugă Institutul federal.

După săptămâni de incertitudini, autorităţile germane au identificat vineri originea contaminării, care a fost confirmată sâmbătă: seminţe germinate contaminate cu o tulpină rezistentă a bacteriei E.coli, provenind de la o fermă din Bienenbüttel, în nordul Germaniei, acum închisă.

Autorităţile germane recomandă, până la noi dispoziţii, să nu se consume seminţe germinate. AGERPRES/(Elena Dumbravă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia E.coli: Bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 50 Bilanţul epidemiei provocate de bacteria Ecoli enterohemoragică (Eceh) a ajuns la 50 de morţi, dintre care 48 în Germania, după decesul unei septuagenare germane şi al unei alte persoane în Statele Unite, conform informaţiilor oferite de autorităţile germane şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)...
E.coli: 17 morţi în Germania; 46 de persoane infectate în Suedia şi 17 în Danemarca Numărul persoanelor infectate cu o variantă agresivă a bacteriei intestinale E.coli, care a făcut deja 17 morţi în Germania, a ajuns la 46 în Suedia şi 17 în Danemarca, au informat joi autorităţile din aceste ţări, transmite EFE.
Epidemie de holeră în Haiti: 105 de decese de sâmbătă, 442 în total Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 105 noi decese de sâmbătă, bilanţul morţilor fiind acum de 442 de morţi, au anunţat miercuri autorităţile haitiene, care au precizat că există şi 1.978 de noi spitalizări, ceea ce ridică numărul lor total la 6.742, relatează AFP.
O femeie a murit în Suedia din cauza E.coli, primul deces în exteriorul Germaniei O femeie de aproximativ cincizeci de ani, contaminată cu bacteria ECEH în timpul unei călătorii în Germania, a murit marţi într-un spital din sud-vestul Suediei, devenind primul deces cunoscut în afara graniţelor Germaniei, transmite AFP.
Bilanţul epidemiei de E.coli a ajuns la 47 de morţi în Europa Bacteria E.coli a făcut patru noi victime în Germania, crescând astfel bilanţul la cel puţin 47 de morţi în Europa, relatează France Presse luni, citând autorităţile sanitare germane. Numai un singur deces a avut loc în afara Germaniei, cel al unei femei din Suedia.
Un nou bilanţ al OMS: Numărul deceselor cauzate de Ebola a ajuns la 4.555 Epidemia de Ebola s-a soldat cu 4.555 de morţi din 9.216 cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) dat publicităţii vineri, transmite AFP.