Cele mai citite
 


Obezitatea costă sistemul de sănătate din SUA 147 miliarde de dolari pe an
marţi, 28 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Washington, 28 iul /Agerpres/ - Obezitatea este responsabilă pentru aproximativ 10 la sută din totalul cheltuielilor medicale din SUA, adică o sumă estimată la 147 miliarde de dolari pe an, potrivit unui studiu publicat luni pe pagina de Internet a Ministerului Sănătăţii din SUA, informează Reuters.

Autorii studiului susţin că rata de obezitate din SUA a crescut cu 37 de procente între 1998 şi 2006, iar cheltuielile cu tratarea bolilor legate de obezitate, precum diabet, boli cardiovasculare sau artrită, au crescut cu 89 de procente. În prezent obezitatea afectează 25 la sută din americani faţă de 18,3 la sută în 1998, şi este responsabilă pentru 9,1 la sută din toate cheltuielile medicale din SUA, faţă de 6,5 procente în 1998.

”Ceea ce am descoperit este că costul total al obezităţii a crescut de la 74 miliarde de dolari la 147 miliarde de dolari în prezent, adică s-au dublat în această perioadă, a declarat principalul autor al studiului, Eric Finkelstein, care dirijează programul de sănătate publică al institutului de cercetare RTI International.

În anul 2006 persoanele obeze au cheltuit anual pentru îngrijire medicală (în principal pentru medicamente cu reţetă) cu 1.429 dolari, sau 42 de procente, mai mult decât persoanele cu greutate normală. În cazul celor care beneficiază de programul Medicare (sistem de asigurări de sănătate pentru persoanele în vârstă şi cu dizabilităţi), o persoană obeză cheltuieşte numai pentru medicamente cu reţetă cu 600 de dolari pe an mai mult decât o persoană cu greutate normală.

Eric Finkelstein şi cercetătorii de la U.S. Centers for Disease Control şi Agency for Healthcare Research and Quality au ajuns la aceste concluzii după ce au analizat datele referitoare la cheltuielile medicale pentru perioda 1998 şi 2006. Autorii studiului au definit obezitatea drept un indice al masei corporale mai mare de 30. O corpolenţă normală este considerată un indice al masei corporale cuprins între 18,5 şi 25. AGERPRES/(Constantin Balaban)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dependenţa de mâncare, principalul factor de risc pentru obezitate Numărul în continuă creştere al persoanelor care suferă de obezitate din statele dezvoltate economic a adus în discuţie factorul dependenţei de mâncare şi în special de mâncarea de tip fastfood ca principală cauză a acestei condiţii medicale, un factor ce nu a fost încă asociat direct de medicină cu...
SUA: Obezitatea ucide mai mulţi americani decât se credea (studiu) La doar câteva zile după ce autorităţile sanitare federale americane au publicat statistici promiţătoare în lupta împotriva obezităţii infantile, un alt studiu sugerează că sistemul sanitar public american nu ar trebui încă să sărbătorească, relatează luni Associated Press.
Tensiunea arterială în timpul anotimpului cald Există persoane care suferã în mod constant de dereglări ale tensiunii arteriale şi persoane care sunt afectate ocazional (tensiune arterialã oscilatorie). Indiferent de situaţie, vara este un anotimp în care această afecţiune este mai des întâlnită decât în restul anului. Aceasta şi pentru că temperaturile...
Obezitatea în SUA ar putea fi mai răspândită decât se credea, conform unui nou studiu Problema obezităţii în SUA ar putea fi şi mai gravă decât se credea până acum, conform unor cercetători citaţi marţi de BBC.
SUA: costurile implicate de obezitate depăşesc 200 de miliarde de dolari pe an (studiu) Costul obezităţii pentru economia americană este în fiecare an de cel puţin 215 miliarde de dolari, implicând costurile directe precum cheltuielile medicale sau indirecte, precum cele legate de pierderea productivităţii, potrivit unui studiu publicat marţi, informează AFP.
SUA: Obezitatea a înregistrat, în premieră, un uşor recul în rândul copiilor mici din familii sărace Obezitatea înregistrează, pentru prima dată, un uşor recul în rândul copiilor americani proveniţi din familii cu venituri mici, după mai multe decenii în care tendinţa a fost de creştere, relevă un raport al autorităţilor sanitare federale, citat de AFP.