Cele mai citite
 


Circa 100 de nemţi, contaminaţi cu E.coli, au nevoie urgentă de transplant de rinichi
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 100 de persoane, infectate cu bacteria E.coli enterohemoragică (Eceh) în Germania, au nevoie urgentă de transplant de rinichi, în caz contrar riscând să moară, transmite marţi DPA.
Medicii sunt în imposibilitate de a face faţă unui număr atât de mare de solicitări, dat fiind faptul că la coadă pentru transplanturi de rinichi sunt înscrise la ora actuală circa 8.000 de persoane.

Potrivit Comisiei Europene, bacteria E.coli a ucis deja 35 de persoane şi a băgat mai mult de 3.000 în spitale.

În Polonia s-a înregistrat deja al treilea caz de infecţie intestinală.

Dacă la început de declanşarea epidemiei ucigătoare au fost făcuţi responsabili castraveţii bio spanioli, acum s-a stabilit că sursa infecţiei ar fi seminţe germinate de fasole de la o fermă bio din nordul Germaniei, potrivit Institutului federal sanitar Robert Koch (RKI).AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, acreditat pentru transplant renal spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov a fost acreditat pentru a face intervenţii de transplant renal, pentru o perioadă de cinci ani, a informat joi, într-o conferinţă de presă, senatorul liberal dr. Marius Neculoiu.
IUBCvT Târgu Mureş urmează să efectueze primul transplant de cord din acest an Medicii din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş urmează să efectueze, joi, primul transplant de cord din acest an, în urma unei prelevări de organe realizate la Iaşi, a anunţat şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară şi Cardiologie Pediatrică, prof...
Patru transplanturi renale sunt în derulare la Fundeni Patru transplanturi renale sunt în derulare la Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal de la Fundeni, cele patru grefe fiind recoltate de la doi pacienţi care au intrat joi noapte în moarte cerebrală.
Clinica de Hematologie şi Transplant a SCJU Târgu Mureş a efectuat în acest an 23 de transplanturi de celule stem Specialiştii Clinicii de Hematologie şi Transplant a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş au anunţat, miercuri, efectuarea a două transplanturi alogene de celule stem hematopoietice, la doi bărbaţi în vârstă de 23, respectiv 34 de ani, astfel că numărul transplanturilor se ridică...
O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de duminică spre luni, ficatul şi rinichii de la o tânără din Arad, care suferise un accident vascular cerebral.
Agenţia Naţională de Transplant: Numărul de donatori în moarte cerebrală a crescut considerabil Numărul recoltărilor de la donatori în moarte cerebrală a crescut de la 65 în anul 2012 la 43 în perioada 1 ianuarie - 15 aprilie 2013, precizează Agenţia Naţională de Transplant (ANT).