Cele mai citite
 


Copiii din oraşul Fukushima vor fi echipaţi cu dozimetre personale
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Municipalitatea din Fukushima /nord-estul Japoniei/ a anunţat marţi că va echipa, din această toamnă, un număr de 34.000 de copii cu dozimetre personale, pentru a linişti familiile preocupate de radioactivitatea provenită de la centrala nucleară accidentată în urma seismului din martie, relatează AFP.
Municipalitatea le va distribui echipamentele tuturor copiilor cu vârste între 4 şi 15 ani, iar aceştia urmează să le aibă în permanenţă asupra lor timp de 3 luni, a menţionat pentru France Presse un responsabil al biroului pentru educaţie.

Oraşul Fukushima se află la circa 60 de kilometri de centrala avariată, adică în afara zonei de interdicţie cu o rază de 20 km decretată de autorităţi, dar o mare parte din locuitori sunt încă îngrijoraţi de riscul presupus de radiaţii, a precizat responsabilul citat.

Acesta a subliniat că nivelul de radioactivitate din oraş se află în momentul de faţă sub limita oficială de risc pentru sănătate.

Dozimetrele distribuite copiilor vor fi verificate lunar pentru a constata cantitatea de radiaţii acumulată, a mai spus el.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Niveluri periculos de ridicate de radiaţii vor persista la Cernobîl în deceniile şi chiar secolele următoare (Greenpeace) Localnicii din zona Cernobîl continuă să consume hrană şi apă ce conţin niveluri periculoase de radioactivitate chiar şi la 30 de ani după accidentul nuclear, iar acestea vor persista în deceniile şi chiar secolele următoare. În contextul crizei economice care afectează Rusia, Ucraina şi Belarus, testele...
Dr.George Sorin Ţiplică: Expunerea la radiaţii ultraviolete a muncitorilor din agricultură este foarte înaltă Măsurătorile efectuate în cadrul unui proiect european, StanDerm, la care participă 29 de ţări şi 140 de experţi din Europa, au stabilit că, în anumite zone agricole din România, expunerea muncitorilor la radiaţiile ultraviolete este foarte ridicată, a declarat vineri, la Târgu Mureş, profesor doctor...
Copiii români vor beneficia de educaţie integrată după un model danez Copiii cu vârste între 0 şi 3 ani vor beneficia de educaţie integrată în cadrul Centrului româno-danez deschis joi de Primăria sectorului 1, în parteneriat cu Ambasada Regatului Danemarcei la Bucureşti.
Turcia: "O mult mai bună educaţie" pentru copiii şcolilor private închise, promite ministrul educaţiei Ministrul turc al educaţiei a promis duminică "o mult mai bună educaţie" pentru copiii şcolilor private închise ca răspuns la lovitura de stat eşuată, anunţând planuri de a numi 20.000 de profesori aprobaţi de stat pentru a umple golul lăsat de concedierile în masă, relatează agenţia DPA.
Sălaj: Proiect pentru integrarea prin educaţie senzorială pentru copiii cu boli rare Un proiect ce vizează o mai bună integrare în comunitate a copiilor cu boli rare prin educaţie senzorială, dar şi conştientizarea societăţii şi pregătirea unor voluntari în acest domeniu a demarat marţi la Zalău, la Centrul Pilot pentru Boli Rare NoRo.
Vaslui: Proiect pentru îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie pentru copiii cu nevoi speciale, lansat la Negreşti Proiectul "Centru pentru Educaţie Incluzivă Negreşti" a fost lansat, joi, la Vaslui.