Cele mai citite
 


Donaţii de 4,3 miliarde de dolari pentru un program mondial de vaccinare
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un program mondial de vaccinare, susţinut de co-fondatorul Microsoft Bill Gates, a obţinut promisiuni de donaţii în valoare de 4,3 miliarde de dolari cu ocazia unei conferinţe a donatorilor desfăşurată luni la Londra, a anunţat ministrul britanic pentru dezvoltarea internaţională citat de AFP.
'Am depăşit obiectivul pe care ni l-am propus. Am obţinut un angajament de 4,3 miliarde de dolari', a declarat Andrew Mitchell, în cursul unei conferinţe de presă.

'Vom salva patru milioane de vieţi şi vom vaccina 250 de milioane de copiii' până în 2015, a afirmat acesta.

Principalii donatori sunt Regatul Unit, cu 1,335 miliarde dolari, urmat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates, cu un miliard de dolari şi Norvegia, cu 677 milioane de dolari.

Conferinţa donatorilor a fost organizată de GAVI, o coaliţie care reuneşte mai multe ţări şi parteneri privaţi, şi al cărei obiectiv este vaccinarea locuitorilor din cele mai sărace ţări.AGERPRES/(Elena Dumbravă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nicio reacţie gravă la vaccinarea împotriva gripei pandemice /agenţie europeană/ Agenţia europeană a medicamentelor /EMEA/ a anunţat joi că nu a fost observată nicio reacţie neprevăzută gravă de la lansarea campaniilor de vaccinare împotriva gripei pandemice A(H1N1) în statele Uniunii Europene, unde 10 milioane de locuitori au fost deja imunizaţi, informează AFP, citând primul raport...
Apel pentru lansarea unui program de vaccinare la scară mondială împotriva virusului H2N2 Londra, 10 mar /Agerpres/ - Guvernele din întrega lume ar trebui să lanseze un program de vaccinare pentru a preveni posibila izbucnire a unei pandemii de gripă H2N2, se afirmă într-un articol apărut în Journal Nature.
Gripa H1N1: Norvegia recomandă o vaccinare în masă a populaţiei Autorităţile sanitare norvegiene au preconizat vineri o vaccinare în masă a populaţiei împotriva gripei H1N1 în Norvegia unde s-au înregistrat 10 morţi, informează AFP.
Atletism: Moartea unei alergătoare de maraton la Londra, cauzată de un supliment alimentar Alergătoarea Claire Squires, care s-a prăbuşit cu puţin înainte de linia de sosire a maratonului de la Londra în aprilie 2012, decedând câteva ore mai târziu la spital, urma o dietă cu suplimente alimentare care a contribuit la colapsul inimii ei, a anunţat un medic legist, citat de AP.
Un nou sistem de vaccinare fără seringă a fost testat pe cobai Teama de seringi sau de ace poate fi în curând uitată de persoanele care trebuie să facă un vaccin sau injecţii datorită unui nou sistem de vaccinare care foloseşte nişte microace non-metalice ce a fost testat cu succes pe cobai, conform publicaţiei britanice Financial Times.
Vaccinarea copiilor şi informarea corectă - principalele teme abordate la Conferinţa RoVaccin Populaţia trebuie să cunoască adevărul legat de vaccinare şi să conştientizeze impactul asupra sănătăţii publice, a fost mesajul transmis vineri la Conferinţa RoVaccin, unde s-a discutat despre vaccinarea copiilor, informarea corectă a opiniei publice şi încurajarea unei comunicări eficiente medic-pacient...