Cele mai citite
 


Epidemia de E.coli: Legumele continuă să fie distruse în Germania
miercuri, 15 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Între cinci şi zece la sută din legumele cultivate în nordul Germaniei au fost distruse, potrivit unei declaraţii a ministrului german al agriculturii Ilse Aigner, preluată în ediţia de marţi a ziarului The Local.
Procesul va continua, a spus ministrul, indicând că urmează a fi distruse 5.900 tone de castraveţi, 1300 hectare de salată verde şi 3.500 de tone de roşii.

Aceste măsuri intervin în contextul epidemiei declanşate de bacteria E.coli, care a ucis deja 36 de persoane, dintre care majoritatea în Germania, potrivit unui bilanţ reactualizat, iar sursa de contaminare a fost descoperită în legume.

Legumele sunt distruse, deşi zilele trecute experţii de la Institutul federal sanitar Robert Koch (RKI) au stabilit că responsabile de apariţia epidemiei sunt seminţele germinate de la o fermă bio din Saxonia Inferioară.

Inspectorii au constatat o serie de încălcări ale normelor sanitare la această fermă, proprietarul riscând să fie pus sub acuzare.

Epidemia de infecţie intestinală cauzată de bacteria E.coli enterohemoragică (Eceh) s-a dovedit de o amploare nemaiîntâlnită în ultimul deceniu în Germania. Cel puţin 3228 de persoane au fost infestate cu această bacterie nu numai în Germania, ci şi în alte ţări. Un remediu eficient împotriva acesteia încă nu a fost pus la punct.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli îi îngenunchează pe agricultori O bacterie mortală, din cauza căreia au murit deja 16 persoane, 15 dintre care în Germania, a tăiat apetitul consumatorilor pentru crudităţi, generând dificultăţi pentru agricultorii din întreaga Europă, comentează miercuri AFP.
E.coli: dacă nu castraveţii spanioli sunt cauza, de unde vine totuşi epidemia? Comisia Europeană a ridicat miercuri seara alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) , dar originea acesteia rămâne încă necunoscută. Epidemia cauzată de ECEH a provocat deja 17 decese în Europa, numărul persoanelor contaminate...
Epidemia de E. coli: reuniune extraordinară marţi a miniştrilor agriculturii din ţările UE Miniştrii europeni ai Agriculturii şi ai siguranţei alimentare au fost convocaţi marţi, la Luxemburg, la o reuniune extraordinară consacrată epidemiei cu bacteria E. coli şi consecinţelor ei pentru producătorii europeni, a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei ungare a UE, citat de AFP.
(Corespondenţă)Agenda instituţiilor europene, dominată de reacţia europeană la epidemia provocată de bacteria E.coli Bruxelles, 5 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Agenda instituţiilor europene de săptămâna viitoare va fi dominată de reacţia europeană la epidemia provocată de bacteria enterohemoragică E.coli (ECEH), care în ultimele două săptămâni a dus la moartea a 19 persoane şi a provocat...
E.coli: Comisia Europeană confirmă că Germania nu a exportat seminţe germinate Comisia Europeană a confirmat vineri că Germania nu a exportat în alte ţări comunitare seminţe germinate provenite de la ferma semnalată de autorităţi ca probabilă sursă a infecţiei cu tulpina agresivă a bacteriei 'E.coli', notează agenţia spaniolă de presă EFE.
Franţa/Intoxicaţie castraveţi: 3 cazuri suspecte în curs de investigare În Franţa, sunt în curs de investigare trei cazuri suspecte de intoxicaţie alimentară, provocată de bacteria intestinală EHEC (E. coli enterohemoragic), au anunţat sâmbătă ministerele Economiei, al Sănătăţii şi Agriculturii, potrivit AFP.